مستند «مرمت آثار باستانی» ساخته زندهیاد حمید سهیلی در موزه سینما نمایش داده میشود.
آرونو به بهانه نمایش این مستند مروری دارد کوتاه به فعالیتهای هنری این هنرمند که ۳۰ شهریور ماه ۱۳۹۸ از دنیا رفت.
حمید سهیلی یکی از شناخته شدهترین مستندسازان سینمای ایران در حوزه مستند معماری بوده که فعالیت خود را از سال ۵۳ و با دستیاری مجموعههای تلویزیونی «آتش بدون دود» و «سفرهای دور و دراز هامی و کامی» آغاز کرد. وی سپس به مدت ۴ دهه در حوزه مستند مشغول به فعالیت شد و مجموعههای بسیاری در زمینههای فرهنگ و هنر ایرانی به تصویر کشید. از آثار وی میتوان «بسوی سیمرغ»، «معماری ایرانی»، «رابطههای پنهان»، «بافت قدیم شهرهای ایران» را نام برد.
سهیلی در چند سال آخر عمرش به دلیل دیابت در بستر بیماری بود و آخرین فیلمش ساخت مستندی با عنوان «قزوین» است.
روابط عمومی موزه سینما خبر داده است که در ادامه نمایشهای ویژه فیلمهای مستند در موزه سینما تحت عنوان «شبهای مستند» با مشارکت انجمن صنفی تهیه کنندگان سینمای مستند، فیلم « مرمت آثار باستانی» از مجموعه معماری ایرانی بر روی پرده سالن فردوس موزه سینما میرود.
در نشست شبهای مستند که روز سه شنبه چهارم اردیبهشت ساعت ۱۷ برگزار میشود، پژمان مظاهری پور مستندساز درباره این اثر صحبت خواهد کرد.
زنده یاد حمید سهیلی در مستند مرمت آثار باستانی به بررسی سیر پیدایش معماری ایرانی پرداخته است.
در این مستند به شیوه های مرمت آثار باستانی در نقاط مختلف ایران از جمله چغازنبیل. مسجد جامع اصفهان و گنبد مسجد شیخ لطف الله و تخت جمشید پرداخته می شود.
مجموعه معماری ایرانی در دهه ۶۰ توسط حمید سهیلی در ۳۳ قسمت ساخته شده است.
فرهاد ورهرام، مستندساز پیشکسوت در مراسم بزرگداشت سهیلی گفته بود: کار حمید “دایرةالمعارفی” است و من خیلی خوشحالم اجازه دوستی سالیان سال دارم. من ایشان را جزو اصحاب “دایرةالمعارف” میشناسم.
انتهای پیام