به گزارش خبرنگار اقتصادی آرونو ، «سید رضا محتشمیپور» امروز در جریان یازدهمین همایش و نمایشگاه بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری در معادن ایران اظهار داشت: برپایه آمارهای رسمی وزارت صمت، گزارشهای دریافتی و همچنین کنترلهایی که از سوی کارشناسان استانی ما انجام شده، در سال گذشته در مجموع رشد در بخش معدن اتفاق افتاده است.
وی بیانداشت: سال گذشته ۶۱۷ میلیون تن تولید محصولات معدنی به ثبت رسید، این در حالی است که در سال ۹۹ این رقم ۵۹۵ میلیون تن بوده است؛ بر این اساس از لحاظ حجم تولید در این بخش با افت مواجه نبودهایم.
معاون وزیر صمت ادامهداد: از نظر ارزشی نیز با توجه به افزایش شدید قیمتهای مواد معدنی، با رشد در ارزش تولیدات بخش مواجه بودهایم.
وی خاطرنشانکرد: مطابق آمارهای موجود، از ابتدای امسال تاکنون نیز در همسنجی با پارسال شاهد رشد تولیدات بخش معدن و صنایع معدنی بودهایم.
محتشمیپور، اعلام رشد منفی در بخش معدن را ناشی از خطای در نمونهگیری آماری عنوان کرد.
به گزارش آرونو ، اشاره معاون وزیر صمت به ثبت رشد منفی هفت دهم درصدی در آمارنامههای مرکز ملی آمار ایران است.
لزوم تصحیح مسیر سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی
وی در ادامه، بر لزوم تصحیح مسیر سرمایه گذاری در این بخش تاکید کرد و گفت: در سالهای گذشته شاهد سرمایهگذاریهای زیاد بهویژه در موضوع فرآوری بهخصوص در بخش فولاد بودیم، بهطوری که سبب شد فراتر از نیازهای کشور و بیش از ظرفیت موجود انرژی کشور واحدهای فولادی ایجاد شود.
محتشمیپور خاطرنشانکرد: امروز این مسیر اصلاح شده و بهبود شرایط کاری واحدهای تولیدی و تامین فناوری روز برای واحدها دنبال میشود.
وی افزود: امروز شاهد اتفاقات خوب در حوزه فرآوری هستیم، بهطوری که پروژه تیتان در منطقه کهنوج در دست توسعه است، همچنین قفل استفاده از شورابهها که در گذشته توجه کمی به آنها شده بود، باز شده است.
واردات ماشینآلات مورد نیاز
این مقام مسوول همچنین با اشاره به موضوع تامین ماشینآلات معدنی، اظهار داشت: در چند سال گذشته شرایط خوبی در بحث ماشینآلات نداشتیم و عدم تامین کافی آنها موجب کندی حرکت بخش معدن شده بود.
وی با اشاره به تغییر شرایط در چند ماه گذشته در این بخش، تاکید کرد: امروز هیچ مشکلی برای واردات ماشینآلات سنگین مورد نیاز بخش با عمر زیر پنج سال که فاقد ساخت داخل باشند، وجود ندارد.
محتشمیپور همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده برای ساخت ماشینآلات مورد نیاز در کشور، افزود: شرکتها و واحدها میتوانند برای تامین ماشینالات مورد نیاز خود را صندوق ضمات فعالیتهای معدنی تماس بگیرند.
وی در پایان، مجموعه سازمان نظام مهندسی معدن را بضاعت و ظرفیت ملی برشمرد که با وجود شبکهای از متخصصان بخش معدن میتواند یاریرسان این بخش در دستیابی به اهداف مدنپر باشد.
به گزارش آرونو ، یازدهمین همایش و نمایشگاه بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری در معادن ایران با حضور نمایندگانی از ۲۵ کشور جهان افتتاح شد و آغاز بهکار کرد که از امروز تا ۳۱ شهریورماه هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۷ در شبستان مصلی بزرگ امام خمینی (ره) آماده بازدید علاقهمندان خواهد بود.