بازدهی اخزا به ۳۲% رسید/سازوکار افزایش نرخ بازده اخزا چیست؟

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مجله آرونو، در تازه ترین حراج اوراق مقرر شده تا حدود 60 همت اوراق جدید منتشر شود که با این حساب ظرفیت فروش اوراق در سال 1403 به پایان می‌رسد. گفتنی است در بودجه سال 1403 کل رقم در نظر گرفته شده برای واگذاری دارایی‌های مالی برابر 319 هزار میلیارد تومان بوده است که از این رقم 250 هزار میلیارد تومان آن مربوط به فروش اوراق خزانه است.

لازم به ذکر است یکی از  ابهاماتی که به نظر می رسد این روز ها وضعیت بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار داده، افزایش نرخ بازدهی اوراق اخزا در بازار معاملات ثانویه است.  هم اکنون میانگین نرخ اخزا به 32 نیز درصد رسیده است که مهم‌ترین اثر این افزایش‌‌‌ها مثبت شدن نرخ بهره‌‌ حقیقی بدون ریسک می باشد.

ابطال برخی معاملات اخزا

لازم به ذکر است در طول معاملات امروز برخی از معاملات اخزا باطل شده توسط ناظر باطل شده اند.  به نظر می رسد ابطال این معاملات به منظور کنترل نرخ سود اوراق اخزا بوده است.

بورس اوراق بهادار تهران ,

سازوکار افزایش نرخ بازده اخزا همزمان با کاهش جدی تقاضا

 حجم بالای عرضه و ضعف در وجود تقاضا و فروش نرفتن اوراق اخزای منتشر شده یکی از چالش های جدی حوزه پولی و مالی است. همین امر موجب شده تا قیمت این اوراق پایین بیاید یا به بیانی دیگر سود یا بازدهی آنها رشد کند.

 اتفاقی که هم در بازار اولیه عرضه این اوراق و هم در بازار ثانویه به دلیل عدم وجود تقاضا برای آن ها رخ داده است و منجر به کاهش قیمت این اوراق و افزایش بازدهی  آن ها شده است.

گفتنی است افزایش نرخ بازدهی این اوراق، یکی از عواملی است که بر سایر بازار های موازی همچون بازار سهام  اثر منفی دارد و از جذابیت های این بازارها می کاهد. همانطور که بسیاری از کارشناسان یکی از دلایل مهم ریزش بازار سرمایه در ماه های گذشته را افزایش نرخ سود اوراق اخزا عنوان می کنند. 

همچنین دیگر تاییدی بر ادعای بالا ، رشد شاخص کل به واسطه ی کاهش نرخ سود این اوراق است. بررسی روند شاخص بورس در هفته های گذشته، نشان می دهد شاخص کل به دنبال کاهش میانگین نرخ سود اوراق اخزا از نقطه حداکثری 37 درصد به حدود 30 درصد، توانست کندل های صعودی را به ثبت رساند.

افزایش نرخ اخزا چگونه بر بورس اثر می گذارد؟

لازم به ذکر است، فروش اوراق از 3 مسیر بر بازار سهام اثر گذار است و منجر به تعمیق رکود در این بازار می شود. اولین نکته ای که این رکود را تعمیق می بخشد، نرخ سود بدون ریسک است که مشخصا از جذابیت بازار سهام که ذاات با ریسک هایی همراه است، می کاهد.

مسیر دومی که عرضه اوراق ها بر بازار سهام اثر می گذارد، فروش سهام توسط بانک ها و صندوق های درامد ثابت (بخشی از پرتفو صندوق های درامد ثابت سهام است)  به منظور خرید این اوراق است که این امر نیز در بازار سهام فشار فروش ایجاد می کند.

انتهای پیام/

 

 

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *