فرشید پورحاجت در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مجله آرونو با اشاره به ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی اظهار کرد: بر اساس ابلاغ وزیر راه و شهرسازی، هیئت چهار نفره در استانها و هیئت پنج نفره در استان تهران میتوانند این قیمت را تا سقف 10 درصد افزایش دهند.
وی ادامه داد: واقعیت آن است که باید بپذیریم شرایط ارائه خدمات مهندسی در نقاط مختلف کشور متفاوت است، هزینه مهندسی نیز همینطور.
وی افزود: به نظر میرسد اقدام وزیر راه و شهرسازی برای صدور مجوز افزایش 10 درصدی در این جهت بوده تا تعرفه خدمات مهندسی به واقعیتهای حوزه مهندسی نزدیک شود.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان با یادآوری اینکه حدود 15 سال مبحث 22 مقررات ملی ساختمان ویرایش نشده است، اضافه کرد: با توجه به اینکه همین ابتدای سال تعرفه خدمات مهندسی ابلاغ شده، فرصت مناسبی مهیا شده تا رویه محاسبه خدمات مهندسی مورد بازاندیشی قرار گیرد.
پورحاجت بیان کرد: از سال 1384 تا امروز هنوز به همان سبک و سیاق 20 سال قبل ارائه خدمات مهندسی نرخگذاری میشود.
وی با تأکید بر اینکه این رویه تبعات منفی برای بخش مسکن و ساختمان بهدنبال دارد، گفت: نرخهای اعلامی شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان با واقعیتهای بخش ساخت و ساز و تورم موجود همخوانی ندارد.
کارشناس مسکن در ادامه با اشاره به اینکه شورای مرکزی یک نهاد حرفهای و تخصصی است که بهعنوان رفرنس در تمام مجامع قابل قبول است، اظهار کرد: در گروه الف ساختمانی یعنی ساختمانهای یک و دو طبقه، هزینه ساخت هر مترمربع زیر 12 میلیون تومان نیست، اما در نرخ ابلاغ شده این رقم 9.1 میلیون تومان تعیین شده است.
پورحاجت افزود: یا در گروه ویژه و گروه د، هزینه ساخت حدود 19 میلیون تومان تعیین شده که اساساً با هزینههای ساخت در کشور همخوانی ندارد. در حال حاضر هزینه ساخت در این گروه بالای 30 میلیون تومان برای هر مترمربع است.
به گفته وی، در ساختمانهای چهار و پنج طبقه، هزینه ساخت بین 18 تا 20 میلیون تومان است.
به گزارش مجله آرونو، دبیر کانون سراسری انبوهسازان کشور شهریور ماه دو سال قبل به مجله آرونو گفته بود: هزینه ساخت مسکن برای گروههای مختلف ساختمانی مشخص است. این هزینهها بر اساس سرفصلها، ضرائب منطقهای، حقوق و دستمزد تعریف میشود. در قانون جهش تولید مسکن، یک هزینه پایه ساخت به همراه ضرائب منطقهای و حقالزحمه کسی که میخواهد پروژه را اجرا کند، داریم.
پورحاجت با یادآوری اینکه هزینههای ساخت ساختمان در گروههای (الف)، (ب)، (ج) و (د) مشخص است، با اشاره به اظهارات رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان در خصوص هزینه 18 تا 21 میلیون تومانی ساخت، افزود: این عدد، پایه هزینههای گروه (د) یعنی مرتفع است، اما باید دید به لحاظ ساختاری چه تعداد از این ساختمانها در کشور ساخته میشود.
وی ادامه داد: غالب ساخت و ساز مسکن در کشور یعنی 70 تا 80 درصد در گروه (ج) ساخته میشود که 6 سقف محسوب میشوند. هزینه ساخت هر مترمربع این گروه نیز 10 تا 12 میلیون تومان پایه است.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان با یادآوری ابلاغ تعرفه خدمات نظام مهندسی ساختمان توسط رئیس این سازمان، گفت: ماده 117 آییننامه اجرایی قانون نظام مهندسی ساختمان میگوید وزارت راه و شهرسازی باید این کار را انجام دهد. در این راستا، شورای مبانی قیمتگذاری مشخص شده و با حضور نماینده وزارت راه و شهرسازی و نمایندگان شورای مرکزی نظام مهندسی تشکیل جلسه داده و اعداد و ارقام هزینه ساخت را بررسی و استخراج میکنند.
پورحاجت با تأکید بر اینکه از سوی دیگر شورای فنی سراسر کشور در استانهای مختلف نیز هزینهها را احصا میکنند، اضافه کرد: در نهایت، شورای مبانی قیمتها را نهایی و آن را برای ابلاغ از سوی وزیر راه و شهرسازی به وی ارجاع میدهد.
انتهای پیام/