به گزارش خبرگزاری مجله آرونو به نقل از پاون، “صادق ضیاییان” رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با اشاره به اثرات تغییرات اقلیمی بر گرمایش جهان و ایران در روزهای گذشته، درباره افزایش وقوع سیلاب در نواحی مختلف کشور در پی تغییرات اقلیمی توضیح داد: چنانچه بخواهیم مقایسهای را با زمان پیش از انقلاب صنعتی صورت دهیم، میتوان گفت که با افزایش یک درجه دمای هوا احتمال افزایش 1.3 برابری تعداد دفعات بارشهای سیلآسا وجود دارد و از سوی دیگر حدود 6.7 درصد شدت این بارشها افزایش مییابد.
ضیاییان تصریح کرد: چنانچه دمای هوا 1.5 درجه نسبت به قبل افزایش را ثبت کند پیشبینی میشود تعداد دفعات وقوع بارشهای سیلآسا 1.5 برابر و شدت وقوع 10.5 درصد افزایش مییابد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی اضافه کرد: انتظار میرود این امر درخصوص ایران که حدود 2 درجه افزایش دما را نسبت به 50 سال گذشته به ثبت رسانده است، تعداد دفعات وقوع بارشهای سیلآسا و سنگین و وقوع سیلاب بر اساس معیارهای جهانی حدود 1.7 برابر و شدت وقوع آن 14 درصد افزایش یابد.
وی یادآور شد: اگر گرمای هوا با همین شیب ادامه یابد و ایران نسبت به انقلاب صنعتی 4 درجه افزایش دمای هوا را تجربه کند، پیشمیشود تعداد دفعات وقوع سیل در ایران 2.7 برابر و شدت سیلاب 30 درصد افزایش خواهد یافت.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی در پایان درباره راهکارهای مدیریت این شرایط و برون رفت از این بحران خاطرنشان کرد: در این زمینه راهکارهای مختلفی وجود دارد که اول مربوط به تلاش برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای است و دومین راهکار که موثرتر به نظر میرسد سازگاری با این شرایط است که در این رابطه میتوان به تغییر زیرساختها، تغییر رفتار مردم و غیره اشاره کرد.
انتهای پیام/