یک هیات هشت نفری از سینماگران آثار راهیافته به دو بخش نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی را انتخاب کردند.
به گزارش آرونو به نقل از روابط عمومی جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی، جمعی از کارگردانان، بازیگران و مستندسازان مسئولیت انتخاب آثار دو بخش اصلی شامل فیلمهای داستانی کوتاه و مستند جشنواره را بر عهده داشتند.
لیلا زارع، مریم بحرالعلومی، مرجان اشرفیزاده، امید شمس و احسان عبدیپور فیلمهای داستانی کوتاه جشنواره را برگزیدند و هادی آفریده، بابک بهداد و محمدرضا بهشتی منفرد مسئولیت انتخاب فیلمهای بخش مستند را برعهده داشتند.
لیلا زارع، بازیگر، با «ما همه خوبیم» به سینما معرفی شد و در ادامه بیش از ۲۰ فیلم شامل «سوپراستار»، «پستچی سه بار در نمیزند»، «شیفت شب»، «روز بلوا» و «خون شد» و مجموعههای «سرزمین مادری»، «ممنوعه»، «دل» و «شبکه مخفی زنان» را در کارنامه خود ثبت کرد.
مریم بحرالعلومی، کارگردان سینما و سازنده فیلمهای «پاسیو»؛ و «شهربانو» با بازی فرشته صدرعرفایی و گلاره عباسی است.
مرجان اشرفیزاده، نویسنده و کارگردان، با ساخت فیلم سینمایی «آبجی» با بازی گلاب آدینه توجهها را به خود جلب کرد.
امید شمس، کارگردان، نویسنده و تهیهکننده سینما و سازنده فیلم «ملاقات خصوصی» با بازی پریناز ایزدیار و هوتن شکیبا است.
احسان عبدیپور، کارگردان و فیلمنامهنویس، سازنده فیلمهای «تنهای تنهای تنها»، «تیکآف»، «میجر» و مجموعه تلویزیونی «آرماندو» است.
مستند:
هادی آفریده سازنده حدود ۳۰ فیلم مستند و فیلم کوتاه داستانی همچنین سریال مستند «رگهای آبی زمین» است.
بابک بهداد کارگردان فیلم مستند «بهارستان، خانه ملت» است. او در دورههای مختلف عضو هیئت انتخاب یا هیئت داوران جشنوارههای فیلم فجر، سینماحقیقت، رضوی و… بود.
محمدرضا بهشتی منفرد، فیلمساز و عکاس بیش از ۳۰ سال سابقه فعالیت هنری دارد. او فیلمهای مستند و کوتاهی را کارگردانی کرده است؛ تهیه عکسهای کتاب «رویای کویر» با موضوع دریاچه نمک از جمله فعالیتهای او است.
بخش اصلی جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی شامل فیلمهای داستانی (بلند و کوتاه)، مستند، انیمیشن و نماهنگ منطبق با موضوع جشنواره است که گستره زیستبوم، آیینهای فرهنگی و مذهبی، سبک زندگی، آداب و رسوم و سنن اقوام ایرانی، تاریخ اقوام، میراث فرهنگی ملموس و ناملموس و ظرفیتهای گردشگری را در برمیگیرد.
اسامی فیلمهای سینمایی، فیلمنامهها و دیگر آثار راهیافته به جشنواره بهزودی اعلام میشود.
موسسه فرهنگی هنری فصل هنر و بنیاد ایرانشناسی، نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی را به دبیری کمال تبریزی با شعار «اقوام، ریشه ایرانزمین» ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ در تهران برگزار میشود.
انتهای پیام