حسین روزبهانی در گفتوگو با خبرنگار مجله آرونو با اشاره به اهمیت اوقات فراغت و تأثیر آن در زندگی افراد اظهار کرد: اوقات فراغت در زندگی افراد حساسیت فوقالعادهای دارد و اندکی بیتفاوتی و بیتوجهی نسبت به آن، میتواند آسیبها و انحرافات فراوانی را به بار آورد.
وی با بیان اینکه اوقات فراغت بستر مناسبی برای شکلگیری، ظهور رضایت و انتخابگری هر فرد است و لازمه احساس استقلال، خودشکوفایی و تعالی انسان بهشمار میرود، افزود: در واقع اوقات فراغت در پیشرفت و کارکرد هرچه بیشتر اجتماع نیز مؤثر است.
دکترای روانشناسی و عضو سازمان روانشناسی کشور تصریح کرد: در صورتی که برنامههای اوقات فراغت با جهتگیری صحیح و سالم انتخاب شود، بسیاری از نابسامانیهای روحی، جسمی و اجتماعی درمان میشود و خلاقیتهای فردی و اجتماعی بروز میکند.
روزبهانی ادامه داد: از جمله کارکردهای مثبت اوقات فراغت میتوان به فهم مسئولیتپذیری و نقش فرد در سازندگی، شناخت نقاط ضعف و محدودیتهای خود، بهبود سلامت روانی و شکلدهی شخصیت سالم اشاره کرد.
وی گفت: افراد خلاق علاوه بر اینکه از هوش سرشار، صداقت، صراحت و انعطاف پذیری برخوردار هستند، از اوقات فراغت خود حداکثر استفاده را میکنند و با آزاداندیشی و تفکر، مسائل مختلف را ارزیابی خواهند کرد.
دکترای روانشناسی و عضو سازمان روانشناسی کشور اضافه کرد: فشارها و خستگیهای جسمی و روحی ناشی از اشتغال مستمر و بدون وقفه به فعالیتهای الزامی و اجباری، بهتدریج زمینه نشاط، شادابی، سرزندگی و تعادل حیاتی فرد را سلب میکند و چه بسا منجر به بروز اختلالات روانی همچون اضطراب، افسردگی و بیماریهای روانتنی خواهد شد.
روزبهانی با بیان اینکه در این میان تفریحات سالم عامل مهم مقابله با اختلالات مذکور بهشمار میرود، افزود: ساعات فراغت، فرصتی است که انسان میتواند به ارزیابی عملکرد گذشته خود بپردازد، عادات ناپسند و زشت گذشته خود را با رضایت و انگیزه باطنی ترک کند و فارغ از فشارهای روانی و خستگیهای روحی و جسمی که در غیر اوقات فراغت همیشه با آن مواجه بوده است، به کسب عادات خوب و شخصیت سالم بپردازد.