به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان غذا و دارو، مریم مشهود اظهار کرد: مشاهده میشود افرادی به صورت مستقیم زالو را از طریق فضای مجازی یا سایر تبلیغات تهیه کرده و بدون بررسی کیفیت، به صورت مستقیم برای بیمار تجویز یا مصرف میکنند، این کار خلاف مقررات بوده و همانند دیگر داروها و کالاهای سلامت که هیچ پزشکی اجازه ندارد خود به صورت مستقیم اقدام به تهیه و تجویز و مصرف برای بیمار کند، زالو هم مانند دارو و سایر ملزومات پزشکی باید از طریق داروخانه تهیه و سپس در زنجیره مصرف قرار گیرد.
وی درباره خطرات تهیه زالو از مسیرهای غیر قانونی و بیضابطه افزود: زالویی که خارج از زنجیره سلامت و تأمین سازمان غذا و دارو تهیه میشود، ممکن است که از زالوهای صید شده در تالابها و مردابها بوده یا زالویی باشد که پس از مصرف یک بیمار به درستی معدوم نشده و به طبیعت بازگشته باشد، چنانچه بیمار قبلی که زالو درمانی کرده دارای بیماریهای عفونی مسری مانند ایدز، هپاتیت یا سایر بیماریهای قابل انتقال باشد، زالوهای صید شده میتوانند این بیماریها را به افراد دیگر منتقل کند.
رئیس اداره دارو سنتی، اداره کل فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل خاطرنشان کرد: با توجه به دستورالعملهای ثبت شده در سایت سازمان غذا و دارو تنها دو روش استفاده از الکل ۷۰ درصد و فریز کردن در دمای منفی ۲۰ درجه سانتیگراد برای معدومسازی زالوی مصرف شده قابل قبول است.
مشهود گفت: در مواردی دیده شده که زالوی مصرفی را در آب نمک یا نمک گذاشته و پس از قی کردن زالو به اشتباه فرد استعمالکننده تصور میکند که زالو از بین رفته است، در حالی که این طور نیست و در صورتی که معدوم نشود در طبیعت دوباره به چرخه بازمیگردد و میتواند عامل انتقال بیماریها باشد.