محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه هفت با موضوع بررسی عملکرد سه ساله وزارت فرهنگ اظهار کرد: برنامهای که در ابتدا به مجلس ارائه کرده بودیم دارای ۲ بخش بود، بخش اول وضعیت موجود به استناد دستگاههای مختلف و رسمی و بخش دوم برنامههای خودمان بود و بر این اساس در این مدت با ۱۲۴ برنامه عملیاتی به جلو رفتیم و امروز شاهد نتایج آن هستیم یعنی برنامههایی که در این مدت اجرا شده طبق برنامه ۸۳ صفحهای ارائه شده در ابتدا بود.
وی با اشاره به سابقه همکاری خود با آیتالله شهید رئیسی افزود: با رئیسجمهور شهید همکاری طولانی داشتم و در این سه سال اگر موفقیتی کسب شد ناشی از اعتماد موجود بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی پیرامون اجرایی شدن طرح «سینماکارت» (رایگان شدن سینما برای افرادی که نیازمند هستند) خاطرنشان کرد: این موضوع را با رئیسجمهور توافق کردیم تا در قالب طرحهایی مانند «فجرانه» پیش ببریم، یعنی رایانهای برای امر در نظر گرفته بودیم.
اسماعیلی با بیان اینکه زمانی که کار را آغاز کردیم تنها در حوزه موسیقی حدود ۱۰۰ نفر ممنوعالکار بودند، یادآور شد: امروز تعداد ممنوعالکاران سینما، تلویزیون و نمایش خانگی کمتر از انگشتان دو دست است و در این مسیر افرادی که بازگشتند را پذیرفتیم.
وی گفت: در دوره ما یک فیلم توقیفی وجود نداشت و هر فیلمی پروانه ساخت گرفته، پروانه نشر هم گرفته است یعنی کار به طوری پیش رفته که امروز پررونقترین دوره فرهنگ و هنر را داریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با یادآوری اینکه سینماسازی، آموزش، تقویت انجمن سینمای جوان از توصیههایی است که به وزیر فرهنگ بعدی دارم، خاطرنشان کرد: در دولت آیتالله رئیسی بنایمان این بود که دوره تاریخی با حل گرهها و مسائل قبل را رقم بزنیم.
رفع نیازهای تنفسی بیماران با بلندر هوا و اکسیژن ایرانساخت
یک شرکت دانش بنیان در سال ۱۳۸۸ با هدف ارائه خدمات مناسب و شایسته به مراکز درمانی تأسیس شد، این شرکت بر تولید و عرضه تجهیزات پزشکی با کیفیت و مورد اطمینان تمرکز داشته و در این راستا، موفق به اخذ مجوزهای قانونی لازم از اداره کل تجهیزات پزشکی شده است.
این شرکت با تکیه بر دانش و تخصص متخصصان ایرانی، موفق به بومیسازی کامل دستگاههای احیا و مخلوطکننده هوا و اکسیژن نوزادان شده است که این دستاورد، گامی مهم در جهت استقلال کشور در حوزه تجهیزات پزشکی و کاهش وابستگی به نمونههای خارجی است.
مسعود سلیمانی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در خصوص کاربرد این محصول گفت: در شرکت در زمینه تولید تجهیزات تنفسی نوزادان، به ویژه دستگاههای احیا و مخلوطکننده هوا و اکسیژن، فعال هستیم. تمام قطعات این دستگاهها توسط متخصصان ایرانی طراحی و ساخته شدهاند و از هیچ نمونه خارجی کپیبرداری یا مهندسی معکوس نشده است؛ این موضوع، سهولت تعمیر و قیمت بسیار مناسبتر این دستگاهها را نسبت به نمونههای مشابه خارجی به دنبال داشته است.
وی افزود: بلندر هوا و اکسیژن مدیکال، ابزاری ضروری برای ارائه اکسیژن با غلظت دقیق به بیماران در مراکز درمانی است، این دستگاه با برخورداری از ویژگیهای منحصربهفرد، تنفسی مطمئن و ایمن را برای بیماران فراهم میکند، درواقع امکان تنظیم دقیق درصد اکسیژن از ۲۱ تا ۱۰۰ درصد را فراهم میکند تا به این ترتیب، نیازهای تنفسی هر بیمار به طور کامل برآورده شود.
فیلم ایرانی برگزیده جشنواره ایروان شد
بیستمین جشنواره بینالمللی فیلم ایروان (زردآلوی طلایی) از تاریخ هیجدهم تا بیستوپنجم تیر در کشور ارمنستان برگزار شد و فیلم مستند «سیاره دزدیده شده من» به کارگردانی فرحناز شریفی جایزه زردآلوی نقرهای بخش رقابتی پانورامای منطقه را دریافت کرد، همچنین جعفر پناهی نیز با دریافت جایزه افتخاری و ویژه پاراجانوف جشنواره فیلم زردآلوی طلایی ایروان مورد تقدیر قرار گرفت.
در سال جاری مستند «خانه خاموش» ساخته فرناز و محمدرضا جورابچیان که محصول مشترک ایران، کانادا، فرانسه، فیلیپین و قطر است، در بخش مسابقه اصلی جشنواره زردآلوی طلایی ارمنستان به روی پرده رفت و فیلم «مرز بیپایان» ساخته عباس امینی که محصول مشترک ایران، آلمان و جمهوری چک است نیز در بخش پانورامای منطقهای این رویداد سینمایی به نمایش گذاشته شد.