محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت تشخیص و بیماریابی فعال در کنترل عفونت HIV اظهار کرد: امروز ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه، در زمینه درمان و کنترل عفونت HIV و پیگیری بیماری، پیشرفتهای خوبی داشته است و آنچه بیشتر اهمیت دارد، تشخیص زودهنگام بیماری برای درمان و کنترل به موقع است تا بر اساس هدفگذاری شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، به اهداف ۹۰-۹۰-۹۰، یعنی ۹۰ درصد شناسایی، ۹۰ درصد درمان و ۹۰ درصد موفقیت در درمان برسیم.
وی افزود: در مورد درمان، بیش از هدفگذاریها پیش رفتهایم و در حال حاضر ۹۳ تا ۹۶ درصد موارد درمان موفقیتآمیز داشتهاند.
وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت و نقش سواد سلامت در پیشگیری از بیماریها بیان کرد: با توجه به شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه، اطلاع رسانیها و فرهنگسازیها باید هوشمندانه و مستمر انجام شود.
ظفرقندی گفت: HIV در ابتدا که شناسایی شد، مانند هیولایی افسارگسیخته، غیرقابل درمان بود، اما با تلاش بیوقفه دانشمندان و اساتید، این بیماری اکنون به قفس افتاده و قابل درمان شده است.
وی تصریح کرد: در سالهای گذشته شیب نوزادان مبتلا به ایدز در کشور کاهشی بوده است و این موضوع یکی از موفقیتهای کشور در حوزه کنترل ایدز محسوب میشود، به طوری که انتقال HIV از مادر به نوزاد، نزدیک به صفر است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: سواد سلامت، خط مقدم پیشگیری است و پس از آن، پیشگیری از ابتلاء و تشخیص به موقع و درمان بههنگام و مستمر، اهمیت دارد، باید ساختار شناسایی بیماران را با همکاریهای بینبخشی پیدا کنیم و در این زمینه باید کار جمعی صورت گیرد.
یک شرکت دانشبنیان به عنوان یکی از تولیدکنندگان اصلی نانوکاتالیستهای پیشرفته و نانوجاذبهای مورد نیاز صنایع فولاد با تمرکز بر «نانوکاتالیست ارتقایافته فعال ریفرمینگ احیا مستقیم» و «ارائه راهکارهای هوش مصنوعی در صنایع فولاد کشور» از نخستین نرمافزار مبتنی بر هوش مصنوعی در واحدهای احیای مستقیم فولاد رونمایی کرد.
این شرکت دانش بنیان با توضیح بکارگیری نانوکاتالیستهای پیشرفته تولیدی این شرکت در زمینه صنایع فلزی و پتروشیمی از نرم افزار AIronPAX در سمپوزیوم فولاد ۲۶، با حضور شرکتهای فولادی، تامینکنندگان مواد اولیه و سایر صنایع مرتبط با فولاد کشور و با مشارکت حدود ۱۲۰ شرکت داخلی و خارجی رونمایی کرد؛ این نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی بوده و به منظور شبیهسازی واحد احیا مستقیم در صنایع فولاد، توسط واحد هوش مصنوعی شرکت خوارزمی طراحی شده و اکنون وارد فاز اجرایی در فولاد شادگان شده است تا به همراهی نانوکاتالیستهای کاربردی در این مجموعه، به افزایش کیفیت تولیدات فولادی کمک مضاعفی کند.
هاجر قنبری، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت و مشاور واحد هوش مصنوعی این شرکت ضمن تأکید بر اهمیت دادههای صنایع فولادی دراینباره گفت: جذابیت استفاده از هوش مصنوعی در صنایع، همواره توسعهدهندگان را به سوی ایدههایی سوق میدهد که با معجزه داده و از طریق الگوریتمهای قدرتمند تحلیل آن، برای آن صنعت ایجاد ثروت و ارزش افزوده و در پیشبرد اهداف کشور اثربخش عمل کند؛ بنابراین تصمیم بر آن شد که نرمافزار بومی هوش مصنوعی را برای خط تولید آهن اسفنجی فولاد شادگان طراحی کنیم و این پروژه برای نخستین بار توسط این شرکت تولید، بارگذاری و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.