درگذشت حسن ناهید، حاشیههای جشنواره موسیقی فجر و پایان جشنواره تجسمی فجر، گزیدهای از خبرهای فرهنگی هنری روزهای جمعه و شنبه بود.
به گزارش آرونو ، سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر روز جمعه ۲۸ بهمن ماه در حالی آغاز شد که در نخستین شب این جشنواره هفت سالن میزبان ۱۲ اجرا بود. نخستین اجرا از سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه همراه بود و در این مراسم ارکستر موسیقی ملی ایران در تالار وحدت نواخت.
وزیر ارشاد: برای گسترش فعالیتهای موسیقی مانعی نداریم
اعلام آمادگی وزیر امور خارجه برای اعزام گروههای موسیقی به خارج از کشور
گزارش اجمالی ۱۲ اجرا در شب نخست جشنواره موسیقی فجر اینجا بخوانید.
در دومین شب از این جشنواره نیز که روز شنبه جریان داشت، ۶ سالن میزبان ۱۲ اجرا بودند.
در جریان سی و هشتمین جشنواره موسیقی، ۱۰ گروه سرود در بخش جنبی سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر اجراهای خود را در فرهنگسرای ارسباران روی صحنه خواهند برد. این جشنواره با لحاظ کردن آرای مردمی برای انتخاب بهترین سرود، صندوقی را به این منظور در فرهنگسرای ارسباران تعبیه کرده است.
تاریخ پیدایش و انحلال ارکسترها، تطبیق تحلیلی ادوار تاریخی در موسیقی ایران بعد از اسلام و کمبودها و ضرورتهای پژوهش در موسیقی استانهای کرانههای خلیج فارس از موضوعاتی هستند که در جریان جشنواره موسیقی فجر مورد پژوهش قرار میگیرند. قرار است این نشستهای پژوهشی به مدت پنج روز، به صورت زنده از رادیو گفتوگو پخش شود و هنرمندان موسیقی و کارشناسان درباره موضوعات مختلف این حوزه به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.
درباره جشنواره موسیقی فجر بیشتر بخوانید:
پنجههای طلایی و نغمه های داوودی پشتوانه جشنواره موسیقی هستند
موسیقی مددرسان آرمان های مردم ایران بوده است
مهمترین اتفاق جشنواره موسیقی فجر در ۲۵ سال قبل چه بود؟
موسیقی ایران داغدار شد
حسن ناهید ـ نوازنده پیشکسوت نی ـ در سن ۷۹ سالگی درگذشت. به بهانه در گذشت حسن ناهید پیش از آغاز جشنواره موسیقی فجر، مروری به بیست و ششمین جشنواره موسیقی فجر داشتیم که این نوازنده در آن حضور داشت و رونقی دوچندان به فضای این رویداد فرهنگی هنری داد.
همچنین اعلام شد که پیکر حسن ناهید دوشنبه، اول اسفندماه ساعت ۹:۳۰ دقیقه از مقابل تالار وحدت به سمت بهشت زهرا (س) بدرقه خواهد شد.
از حسن ناهید بیشتر بخوانید:
وقتی نوایِ نی کسائی برای ناهید دردسرساز شد! + ویدئو
«دوتار»، «کمانچه» و «عود» پس از ثبت جهانی چه جایگاهی پیدا کردند؟
«موسیقی بخشیهای خراسان» و «مهارتهای سنتی ساختن و نواختن دوتار»، «مهارت ساختن و نواختن عود»، «ردیف موسیقی ایران» و «مهارت ساختن و نواختن کمانچه» میراث موسیقی ایران است که در فهرست میراث ناملموس یونسکو ثبت جهانی شدهاند، اکنون پرسش این است این عناصر پس از ثبت جهانی، در چه جایگاهی قرار گرفتهاند و چقدر با نام ایران تجلی پیدا کرده و محفوظ ماندهاند؟ بهروز وجدانی ـ مسؤول تهیه پرونده «موسیقی بخشیهای خراسان» و «مهارتهای سنتی ساختن و نواختن دوتار» که به عنوان مشاور در تهیه سه پرونده دیگر با موضوع موسیقی نقش داشته است، در گفتوگو با آرونو به پرسشهایی درباره جایگاه و وضعیت این عناصر پس از ثبت جهانی در یونسکو، پاسخ داد.
پایان جشنواره تجسمی فجر و چند خبر از حوزه تجسمی
همزمان با آغاز جشنواره موسیقی، جشنواره تجسمی فجر جمعه ـ ۲۸ بهمن ماه ـ به کار خود پایان داد. جشنوارهای نوپاتر از دیگر جشنوارههای فجر، که به همان آرامی روشن شدن چراغش، به دور از جنجال و هیاهو به کار خود پایان داد.
حسن روحالامین ـ هنرمند نقاش ـ به مناسبت سالروز مبعث پیامبر اسلام (ص) از تابلوی جدیدش با عنوان «نجاتِ دختران» رونمایی کرد.
در ادامه، فرصت بازدید از یکی از تابلوهای نقاشی «شاگال» که توسط سربازان نازی ربوده شده بود، برای عموم مردم فراهم شد. همچنین پلیس اسپانیا دو طراحی ۱۰۰ساله مسروقه اثر «سالوادور دالی»، نقاش معروف سورئالیست را پیدا کرد.
رقابت یک کارگردان با خودش
گیشه سینمای ایران در حالی به استقبال آخرین ماه سال و تدارک اکران نوروزی میرود که فروش امسالش به ۳۸۲ میلیارد تومان رسیده و احتمالا یک کارگردان با دو فیلم به صدر جدول پرفروشها میرسد.
چرا «ای ایران» و «ناخدا خورشید» از شبکه نمایش خانگی حذف شد؟
انتشار خبرهایی در شبکههای اجتماعی مبنی بر حذف دو فیلم «ای ایران» و «ناخدا خورشید» دو اثر تاریخ سینمای ایران از پلتفرمهای نمایش خانگی با واکنش کاربران و برخی چهرههای سینمایی مواجه شد. پیگیریهای آرونو از مسوولان مربوط اما نشان میدهد تغییر مالکیت این دو فیلم، علت اصلی تعلیق موقت پخش این دو اثر سینمایی است.
تازههایی از «در آغوش درخت» و «شوالیه سیاه»
تهیهکننده فیلم «در آغوش درخت» یکی از فیلمهای اکران شده در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۱، با اشاره به شرایط خاص اکران نوروز ۱۴۰۲ با توجه به همزمانی با ماه مبارک رمضان از برنامهریزی برای حضور این فیلم در جشنوارههای خارجی پیش از اکران داخلی خبر داد.
مدیر کل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی کشور در پی انتشار خبری مبنی بر تولید یک فیلم ضد ایرانی با عنوان «شوالیه سیاه» توضیحاتی ارایه کرد.
پخش «رهایم کن» و ساخت سریال «حضرت یحیی (ع)»
همچنین اولین قسمت از سریال «رهایم کن» به کارگردانی شهرام شاه حسینی و تهیهکنندگی مجید مولایی، جمعه ۲۸ بهمن ماه، در شبکه نمایش خانگی منتشر شد و در ادامه اعلام شد که پیش تولید سریال تاریخی «حضرت یحیی (ع)» به طور رسمی از عید مبعث آغاز میشود.
آقای تلویزیون لطفا از مدیران خود بپرسید…
حسین فردرو از برنامهسازان قدیمی صداوسیما که به گفته خودش طی این سالها ۴۲۰ برنامه تلویزیونی، از او در میراث سیما به عنوان کارگردان و تهیهکننده ثبت شده است، حالا میگوید: «دیگر امید و انتظاری از صداوسیما ندارد که برنامهای برای رضایت، نشاط و پربیننده کردن خودش ارائه کند.» او تصریح میکند: «همیشه طرحهای متنوع و مورد علاقه مردم را به سازمان صداوسیما ارائه کردهام اما چند سال است که درست در زمان تصویب و حتی اجرا، همه چیز برهم میخورد.» مشروح این گفتوگو را در آرونو بخوانید.
سعدآباد پربازدیدترین موزه ایران شد
مدیرکل موزهها با اشاره به بازدید بیش از ۱۸ میلیون نفر از موزههای وزارتخانه میراث و گردشگری از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون گفت: مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد با تعداد ۳ میلیون و ۱۲۱ هزار نفر-بازدید، پربازدیدترین موزه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
رکورد سفر ایرانیها به روسیه شکست
همچنین مدیر بخش همکاریهای بینالمللی توریستی در مسکو با اشاره به سفر ۲۰ هزار و ۵۰۰ نفر ایرانی به روسیه در سال ۲۰۲۲، گفت: ایران پس از ترکیه و هند، سومین کشوری است که بیشترین تعداد گردشگر را در روسیه دارد.
پیشنهادهایی برای خواندن:
چالشهای خندهدار امضا گرفتن از یک مسئول!
مبدع خط کمکی برای زبان فارسی!
انتهای پیام