جشن تولد پیکسوتان متولد اسفند، اظهارات ضرغامی و اسماعیلی در حاشیه جلسه هیات دولت، احوالپرسی از اکبر زنجانپور، درگذشت فیلسوف ایرانی در آمریکا و چند نکته ضروری درباره ثبتنام حج از گزیده اخبار فرهنگی هنری روز چهارشنبه دهم اسفند ماه بود.
به گزارش آرونو ، هنرمندان پیشکسوت متولد اسفند ماه، روز چهارشنبه ـ دهم اسفند ماه ۱۴۰۱ در مجموعه باغ هنر تولد خود را جشن گرفتند.
اظهارات ضرغامی و اسماعیلی در حاشیه جلسه هیات دولت
محمد مهدی اسماعیلی ـ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره فروش موزه ملی سینما در ارتباط با طرح مولد سازی گفت: موزه ملی سینما از مفاخر فرهنگی هنری کشور است، این خبر صحت ندارد، طی یک سال و نیم اخیر کارهایی برای به روز آوری انجام دادیم.
همچنین وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه سیم کارت بدون فیلتر برای گردشگران پیشنهاد من بود، تصریح کرد که گردشگران خارجی باید حداقل خدمات را دریافت کنند.
حال اکبر زنجانپور چطور است؟
اکبر زنجانپور که این روزها بیشتر در خانه است و گاهی هم برای فیزیوتراپی از منزل بیرون میرود، درباره حال و احوال خود به آرونو گفت: فعلا در حال فیزیوتراپی کمرم هستم. در جوانی همزمان با اجرای نمایش از ارتفاع زیادی زمین خوردم و مهره کمرم شکست. مدتی بعد که دردش آرام گرفت، دیگر توجهی نکردم و مدام و بدون ملاحظه از این تئاتر به آن تئاتر رفتم و کار کردم و کار کردم تا اینکه ناگهان پارسال یقهام را گرفت. البته خوشبختانه فیزیوتراپی خوب جواب داده است و خیلی تغییر کردهام. به هر حال روزگار است دیگر. باید دست به عصا شویم ولی من اهلش نیستم!
دشواری رساندن سریال شهید باکری به آنتن
تلویزیون این روزها به دنبال موقعیت مناسب برای پخش مینی سریال «عاشورا» به کارگردانی هادی حجازی فر است؛ پروژه ای که اکران نسخه سینمایی آن با عنوان «موقعیت مهدی» انجام شده است و حالا سازندگان در حال انجام مراحل پس از تولید برای رساندن نسخه سریال به آنتن هستند. با این همه در شرایطی که از مجموعه تلویزیونی «عاشورا» به عنوان گزینه ای جدی برای پخش در رمضان یاد می شد اما روند انجام مراحل کار، عملی کردن این تصمیم را تا حدودی دشوار میکند. با این همه طبق پیگیری های خبرنگار آرونو ، به رغم تلاش های سازندگان برای رساندن مینی سریال «عاشورا» به پخش در دو مناسبت مهم پیش رو یعنی نوروز و رمضان که اتفاقا امسال با هم همزمان شده اند، اما بعید به نظر می رسد که این مجموعه بتواند حداقل در نیمه نخست رمضان به آنتن برسد، مگر اینکه اتفاق غیر پیش بینی رخ دهد.
درگذشت فیلسوف ایرانی در آمریکا
سیدجواد طباطبایی، فیلسوف و نویسنده ایرانی، در سن ۷۷ سالگی در بیمارستانی در کالیفرنیا درگذشت.
نقاشیهای برگزیده کودکان ایرانی در ژاپن
همچنین ۹ عضو مراکز فرهنگیهنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بیستودومین مسابقه بینالمللی نقاشی محیط زیست «جی کیو ای» (JQA) کشور ژاپن که در سال ۲۰۲۲ برگزار شد موفق به کسب جایزه و دیپلم افتخار شدند.
«ایشی گورو» و چالش یک نامزدی
«کازوئو ایشیگورو» داستان نویس برنده نوبل ژاپنی-انگلیسی پس از رسیدن به بالاترین افتخار در عرصه ادبیات و کسب جایزه نوبل، حالا در سینما نیز به تدریج جایگاه خود را پیدا کرده و با کسب نامزدی اسکار، به قول خودش گام جدیدی در سفر حرفهای خود برداشته است. مصاحبه مجله ونیتیفر با این نویسنده و فیلمنامهنویس را اینجا بخوانید.
سامانه جامع رسانههای کشور غیرفعال میشود
در ادامه، ادارهکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی اطلاعیهای از تسهیل و تسریع روند ثبت نام و درخواست ارزیابی رتبه روزنامهنگاری برای اصحاب رسانه خبر داد.
چند نکته ضروری درباره ثبتنام حج
سازمان حج و زیارت با ارائه توضیحاتی درباره ممنوعالخروجی، کارت واکسن کرونا و تفاوت هزینهها در حج، به متقاضیان این سفر هشدار داد: در صورت پرداخت نکردن هزینه سفر حج در مهلت تعیینشده و یا طی نکردن مراحل پزشکی، انصرافی تلقی شده و نوبتشان باطل خواهد شد.
باستانشناسان با کاوش در یکی از محوطههای باستانی ارمنستان به بقایای به جای مانده از مقبره ۳۲۰۰ ساله یک زوج دست پیدا کردند. همچنین باستانشناسان با کاوش در نزدیک یک رودخانه در بریتانیا به اثری تاریخی دست پیدا کردند که قدیمیترین کفشی است که تاکنون در این کشور کشف شده است.
از بیاثری تحریم بر ثروتمندان روس تا رونقش گردشگری در فرانسه
در نهایت اینکه، تحریم جلوی ثروتمندان روس را نگرفت. زمانیکه جنگ روسیه و اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲ آغاز شد، اتحادیه اروپا ویزای مسافران روس را تعلیق کرد، اما گردشگران ثروتمند تصمیم گرفتند مقصد دیگری را برای تعطیلات انتخاب کنند. بر اساس نتایج تحقیقات شرکت اطلاعات پروازی «فوراوردکیز»، روسهای ثروتمند با قدرت به سفر بازگشتند و اینکه صنعت گردشگری فرانسه تا حد زیادی از تأثیرات کووید بهبود یافته است و میزان هزینهکرد گردشگران خارجی در این کشور طی سال ۲۰۲۲ به سطحی فراتر از همهگیری کرونا رفته است.
پیشنهادهایی برای خواندن:
فروید به هنگام مرگ به چه میاندیشید؟
اکران یک انیمه پس از ۳۷ سال در چین
چه زمانی احساس شعار به مخاطب دست میدهد؟
خط قرمز افزایش قیمت کنسرتها کجاست؟
جدال هوش مصنوعی و بشر بر سر اصالت یک شاهکار
«ساخت رخت شتر»؛ میراثی مقدس
برای زهره فکورصبور و مرگ ناگهانیاش
انتهای پیام