به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، امروز در بسته خبری پنجره امید به سراغ جذب استعدادهای برتر دانشآموزی به دانشگاه فرهنگیان میرویم، در ادامه نیز حمایت از ۴۵ هزار کودک مبتلا به سرطان و راهاندازی خط ویژه مشاوره تلفنی حفظ حیات جنین مطرح شده است، همچنین اقدام خداپسندانه آزادی چهار زندانی، پیشتازی نصف جهان و خواهرخوانده اسپانیاییاش در مدیریت پسماند، امضای تفاهمنامه همکاری ایران و ترکیه در خوراک دام، طیور و آبزیان، رشد پایدار صنعت ریلی ایران و افزایش ۳۲ درصدی صادرات کفش نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.
استعدادهای برتر دانشآموزی جذب دانشگاه فرهنگیان میشوند
علی فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش از شروع فرایند ثبتنام استعدادهای برتر دانشآموزی برای دانشگاه فرهنگیان قبل از پایان سال خبر داد و با اشاره به جذب بدون کنکور دانشآموزان نخبه در دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی شرایط سنی برای ورود به دانشگاه فرهنگیان ۲۴ سال است.
وی افزود: رشته تحصیلی را خود داوطلبان انتخاب میکنند، مشروط بر اینکه مطابق با آئیننامه و رشته تحصیلی آنها باشد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: امیدواریم تا پایان سال تحصیلی موارد ابلاغ شود تا دانشآموزان حائز شرایط برای دانشگاه فرهنگیان اقدام کنند.
حمایت مؤسسه محک از ۴۵ هزار کودک مبتلا به سرطان
آراسب احمدیان، مدیرعامل مؤسسه محک گفت: از ابتدای تأسیس مؤسسه محک تاکنون، بیش از ۴۵ هزار کودک مبتلا به سرطان را تحت حمایت خود قرار داده است و ۱۸ هزار کودک بهبودیافته حاصل ۳۳ سال فعالیت مؤسسه محک است و در حال حاضر ۱۲ هزار و ۵۰۰ کودک تحت حمایت این مؤسسه هستند که خدمات حمایتی دریافت میکنند.
وی اظهار کرد: امروز در ۴۱ بیمارستان دولتی دانشگاهی در سراسر ایران و به طور کلی هر جایی که یک بخش خون اطفال وجود دارد، مددکار محک حضور دارد و کودکان را تحت حمایت قرار میدهد، اما علاوه بر تهران در استانهای اصفهان، خراسان، فارس، آذربایجان شرقی و به تازگی یزد به طور مستقل از کودکان سرطانی حمایت میشود.
مدیرعامل مؤسسه محک ادامه داد: از ابتدای تأسیس (۱۳۷۰) تاکنون مؤسسه محک بیش از ۴۵ هزار کودک مبتلا به سرطان را تحت حمایت خود قرار داده است و ۱۸ هزار کودک بهبودیافته حاصل ۳۳ سال فعالیت مؤسسه محک است.
راهاندازی خط ویژه مشاوره تلفنی حفظ حیات جنین
صابر جباری، رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در حاشیه برگزاری افتتاحیه همایش کشوری آموزش مشاورین تلفنی ۴۰۳۰ با موضوع حفظ حیات جنین اظهار کرد: یکی از مأموریتهای وزارت بهداشت، موضوع حفظ حیات جنین و پیشگیری از سقط عمدی است و تاکنون وزارت بهداشت اقدامات متعددی در این زمینه انجام داده است.
وی افزود: یکی از برنامهها این است که در تعامل با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و استفاده از ظرفیت بنیاد برکت، خط ویژه مشاوره تلفنی راهاندازی شود که در این زمینه سامانه ۴۰۳۰ پای کار آمد و خط ویژهای برای مشاوره تلفنی سقط جنین اختصاص داده شد.
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه اختصاص خط ویژه مشاوره تلفنی حفظ حیات جنین با همکاری وزارت بهداشت و بنیاد برکت شکل گرفته است، تصریح کرد: در این همایش، حدود ۳۰۰ نفر از افرادی که قرار است مشاوره تلفنی انصراف از سقط عمدی را ارائه دهند، طی دو روز آموزش میبینند، سپس در بستر خط تلفنی ۴۰۳۰، این مشاورهها را در زمینههای علمی، پزشکی و اخلاقی به مادرانی که در تصمیم خود مردد یا نسبت به وضعیت خود مضطرب هستند، ارائه میدهند و به آنها کمک میکنند که بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند و جنین خود را حفظ کنند و از سقط منصرف شوند.
وی با بیان اینکه خط ویژه مشاوره تلفنی در حال حاضر آماده شده است و به زودی آغاز به فعالیت خواهد کرد، خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت در این رویداد آموزشی، تمام محتواها را بر اساس منابع معتبر پزشکی آماده میکند و مشاورهای که به مردم ارائه میشود، مبتنی بر شواهد و مستندات علمی، اخلاقی و فقهی خواهد بود.
هزینه سالگرد درگذشت والدین، موجب آزادی چهار زندانی شد
نیکوکار تهرانی، ۳۷۵ میلیون تومان به عنوان هزینه سالگرد درگذشت پدر و مادرش را برای آزادی زندانیان به حساب ستاد دیه واریز کرد.
با این اقدام خیرخواهانه زمینه آزادی مادری سیساله و سه نفر زندانی دیگر فراهم شد تا پس از سیر مراحل قضائی، احکام آزادی آنها صادر شود.
پیشتازی اصفهان و خواهرخوانده اسپانیاییاش در مدیریت پسماند
بارسلونا، خواهرخوانده اصفهان، یکی از بزرگترین شهرهای اروپا است که استراتژی زبالهصفر را با محوریت گسترش سیستم جمعآوری تفکیک از مبدأ و مخازن هوشمند اجرا میکند و از حیث موفقیت در مدیریت پسماند، مشابه اصفهان عمل کرده است.
اصفهان بیش از ۴۰ سال سابقه در پردازش پسماند دارد و از حدود ۱۵ سال پیش اقدامات لازم را برای افزایش آگاهی عمومی از مزایا و روشهای تفکیک پسماند انجام داده است. هویت و فرهنگ شهروندی بالا و حس تعلق شهروندان به این شهر، موجب شده است تا برنامههایی همچون تفکیک پسماند از مبدأ، با استقبال گسترده روبهرو شود.
امضای تفاهمنامه همکاری ایران و ترکیه در خوراک دام، طیور و آبزیان
تفاهمنامه همکاری بین انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران و اتحادیه خوراک دام ترکیه با هدف تبادل تجربیات و انتقال دانش، سرمایهگذاریهای مشترک و بازاریابی در بازارهای هدف صادراتی به امضا رسید.
مجید موافق قدیری، رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران گفت: این تفاهم نامه همکاری با حضور وزیر جهاد کشاورزی ایران و وزیر کشاورزی ترکیه به امضای نمایندگان بخش خصوصی دو کشور رسیده که بر اساس آن دو کشور آمادگی خود را برای حمایت از سرمایهگذاری مشترک در صنعت خوراک دام، ایجاد فرصتهای مناسب برای توسعه بازاریابی متقابل و تبادل اطلاعات در خصوص ایمنی خوراک دام، تغذیه دام و توسعه پایدار اعلام کردند.
صنعت ریلی ایران در مسیر تابآوری و رشد پایدار
صنعت ریلی ایران از زمان انقلاب اسلامی تاکنون تحولات چشمگیری داشته و به یکی از ارکان اصلی زیرساختی کشور تبدیل شده است. این صنعت با هدف کاهش وابستگی به حملونقل جادهای، افزایش صادرات و واردات و تسهیل جابهجایی مسافران، مسیر پیشرفت و نوسازی خود را طی کرده است.
توسعه شبکه ریلی ایران در این سالها موجب افزایش طول خطوط به بیش از ۱۴ هزار کیلومتر شده است که در مقایسه با ۵۰۰۰ کیلومتر در سال ۱۹۷۹، رشد قابل توجهی را نشان میدهد، بهعلاوه در راستای ارتقای کیفیت خدمات، نوسازی ناوگان قطارهای مسافری و باری و استفاده از لوکوموتیوهای پیشرفته و تجهیزات جدید موجب افزایش ایمنی و بهرهوری در حملونقل شده است، همچنین روند برقیسازی خطوط ریلی و افزایش تعداد کیلومترهای برقیشده در کشور به کاهش مصرف سوختهای فسیلی و ارتقای راندمان کمک کرده است.
در زمینه عملکرد، صنعت ریلی ایران شاهد رشد چشمگیری در جابهجایی مسافر و بار بوده است. بهطور میانگین، هر سال حدود ۳۰ میلیون مسافر توسط راهآهن جابهجا میشوند و ایران در سال ۲۰۲۲ حدود ۳۰ میلیون تن بار را از طریق شبکه ریلی حمل کرده است. این آمارها نشاندهنده رشد استفاده از حملونقل ریلی بهعنوان گزینهای مؤثر و پایدار در مقایسه با دیگر روشهای حملونقل است، در نهایت با توجه به روند جاری، صنعت ریلی ایران پتانسیل زیادی برای توسعه بیشتر و ارتقای بهرهوری دارد، اما نیازمند توجه به تکمیل پروژههای نیمهتمام و جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت از افزایش ۳۲ درصدی صادرات کفش در هشت ماهه سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: در هشت ماهه سال گذشته انواع کفش ماشینی به ارزش ۵۸ میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شده که این رقم در هشت ماهه سال جاری به ۷۸ میلیون دلار رسیده و شاهد رشد ۳۲ درصدی در صادرات کفش هستیم.
وی با اشاره به فعالیت ۸۳۳۷ واحد تولید کفش در کشور گفت: در هشت ماهه سال گذشته ۱۵۸ میلیون و ۵۰۰ هزار جفت کفش در کشور تولید شده که این تعداد در هشت ماهه سال جاری به ۱۶۰ میلیون جفت افزایش پیدا کرده است.