از تولید دستگاهی برای تشخیص زودهنگام بیماری‌ها تا ساخت موتورهای حفاری در صنعت نفت

|

فهرست مطالب

علی صفا، سرپرست فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با اشاره به روند صعودی تولید شیرخشک رژیمی طی سال‌های اخیر اظهار کرد: طبق آمار موجود، میزان تولید شیرخشک رژیمی از سال ۱۳۹۸ تاکنون به طور قابل‌توجهی افزایش پیدا کرده است و در سال ۱۴۰۲ تولید این محصول به حدود ۶۱ میلیون قوطی رسید.

وی افزود: این روند در شش ماه نخست سال ۱۴۰۳ نیز ادامه داشت و پیش‌بینی می‌شود تولید سال از حدود ۶۲ میلیون قوطی فراتر رود.

سرپرست فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با اشاره به عملکرد تولیدکنندگان تصریح کرد: تولیدکنندگان داخلی با افزایش ظرفیت تولید و پایداری در تأمین نیازها، نقش مهمی در این حوزه ایفا کرده‌اند و ورود افراد جدید به این صنعت، سهم قابل‌توجهی در افزایش تولید و بهبود بازار داشته است.

صفا تاکید کرد: توسعه زیرساخت‌های تولید و حضور تولیدکنندگان جدید، علاوه بر افزایش رقابت در بازار، کیفیت محصولات را نیز بهبود بخشیده است و این امر نقش مهمی در تأمین سلامت تغذیه کودکان دارد.

از تولید دستگاهی برای تشخیص زودهنگام بیماری‌ها تا ساخت موتورهای حفاری در صنعت نفت

متخصصان سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف موفق شدند پس از سه سال تلاش بی‌وقفه با طراحی و ساخت موتور حفاری درون‌چاهی، قدمی بزرگ در جهت خودکفایی کشور در صنعت نفت برداشته و نقش مؤثری در حل مشکلات کشور در این زمینه ایفا کنند.

فاطمه حافظی، معاون پژوهش فناوری سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف گفت: متخصصان با روحیه خودباوری و اتکا به تعهد و دانش فنی موفق شدند با بومی‌سازی این تکنولوژی پیشرفته، گامی در جهت نیاز داخلی بردارند.

وی با اشاره به اهمیت رفع مشکلات صنعت کشور در زمینه حفاری جهت‌دار و افقی چاه‌های نفت، به‌خصوص در رقابت با کشورهای رقیب در حوزه نفت ادامه داد: این پروژه که با حمایت صندوق توسعه ملی به عنوان طرح فناورانه کشور به سرانجام رسیده است، به عنوان دستاورد ملی ارزشمندی محسوب می‌شود که پس از تجاری‌سازی ضمن جلوگیری از وابستگی به واردات از خروج میلیاردها ارز از کشور جلوگیری خواهد کرد.

عضو هیئت علمی سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف، توانایی ساخت و تولید ابزارهای لازم برای تولید قطعات موتور درون‌چاهی و ارتقای سطح علمی و تکنولوژیکی صنایع داخلی را از قابلیت‌های این دستاورد ملی عنوان کرد که به دستان توانای مهندسان مکانیک، متالورژی و صنایع سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف محقق شده است.

از تولید دستگاهی برای تشخیص زودهنگام بیماری‌ها تا ساخت موتورهای حفاری در صنعت نفت

شماری از پژوهشگران دانشگاه تهران در مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک این دانشگاه موفق شدند هورمون‌های لازم برای تکثیر گونه‌های مختلف آبزیان را تولید و تجاری‌سازی کنند.

محسن اصغری، عضو هیئت علمی مرکز بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران گفت: امروزه با رشد جمعیت و تأثیر تغییرات اقلیمی، امنیت غذایی و بهره‌وری از منابع پایدار اهمیتی روزافزون پیدا کرده است، بنابراین آبزی‌پروری نیز به عنوان منبعی پایدار و تجدیدپذیر برای تولید پروتئین می‌تواند به کاهش فشار بر منابع طبیعی و ایجاد تعادل در زیست‌بوم‌ها کمک کند.

وی افزود: از سوی دیگر مصرف ماهی پیامدهای مثبتی از قبیل کاهش بیماری‌های قلبی عروقی، بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از بیماری‌های دژنراتیو (تخریب تدریجی سلول‌های بدن) را به همراه دارد، از این رو هر محصولی از قبیل هورمون‌های تولیدمثل آبزیان که بتواند به تقویت صنعت آبزی‌پروری بیانجامد، از جنبه امنیت غذایی و جنبه سلامت غذایی حائز اهمیت است.

این استاد دانشگاه، یافته این پژوهش را این‌گونه معرفی کرد: در این پژوهش، هورمون‌های تخصصی تکثیر آبزیان برای انواع مختلف ماهی‌ها شامل ماهیان گرمابی، سردابی، خاویاری، دریایی و زینتی برای نخستین بار در ایران و خاورمیانه با تکیه بر دانش زیست‌فناوری بومی تولید شده است.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *