از انتشار اثر مشترک انتشارات دانشگاه تهران و اشپرینگر تا رونمایی مرکز رصد زنان و خانواده

|

فهرست مطالب

سند ملی شهرسازی و معماری اسلامی‌ایرانی تصویب و ابلاغ شد

علی‌محمد ظهرابی، مسئول دبیرخانه دائمی شهر اسلامی شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه در سند ملی شهرسازی و معماری اسلامی‌ایرانی بر مسئله نشانه‌های فرهنگ کشور در بناها و کارهای عمرانی همچون شهرسازی و بناهای گوناگونی که در کشور ساخته می‌شود، تاکید شده است، اظهار کرد: بر اساس این سند، شهر اسلامی‌ایرانی به شهری اطلاق می‌شود که مکان تحقق تمدن و از نظر مفهومی منبعث از اصول دین مبین اسلام و در مصداق مبتنی‌بر ویژگی‌های بستر طبیعی، فرهنگی و تاریخی ایران بوده است و در هر یک از بازه‌های زمانی متناسب با ویژگی‌ها و نیازمندی‌های مراتب گوناگون معنوی و مادی جوامع انسانی و با استفاده بهینه از علوم فناوری و مهندسی شکل می‌گیرد.

وی افزود: معماری اسلامی بازآفرینی و ساماندهی حکیمانه، عادلانه و منصفانه فضای زیست انسان‌ها با مواد و صورت‌های ملکی تأمین‌کننده نیازهای مادی و بسترساز، نیازهای روحی انسان‌ها و در جهت سعادت آن‌ها است.

مسئول دبیرخانه دائمی شهر اسلامی شهرداری اصفهان گفت: در سند ملی شهرسازی و معماری اسلامی ایرانی تاکید شده است که معماری اسلامی‌ایرانی دارای وجوه معرفتی، معنوی و عملکردی است که شامل نقش طبیعت و وضع مطلوب و ویژگی‌های بوم ایرانی است و این نوع شهرسازی و معماری باید بر اساس آموزه‌های حکمت اسلامی و متناسب با بوم ایرانی شکل بگیرد، زیرا حکمت اسلامی به‌عنوان مبنای طراحی و اجرای این آثار نقش مؤثری دارد.

ظهرابی تصریح کرد: در سند ملی شهرسازی و معماری اسلامی ایرانی، رعایت عدالت خانواده‌محوری، حقوق شهروندی، حفظ حقوق و کرامت انسانی و روابط همسایگی، حفظ حریم امن و خصوصی، معنویت مومنانه، دسترسی به منابع و مواهب طبیعی مناسب حفظ سلامت محیط زیست، صیانت از حق محرمیت و اشراف نداشتن، حفظ حقوق سالمندان و حقوق معلولان، رعایت اصول اقلیمی و محیطی را از جمله شاخص‌های شهر اسلامی ایرانی دانسته است.

وی گفت: پس از شش سال تحقیق و جلسات مشورتی، سند ملی شهرسازی و معماری اسلامی‌-ایرانی با همکاری نخبگان و اندیشکده شهر اسلامی‌ایرانی، توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و ابلاغ شد.

لزوم همکاری‌های بیشتر برای حفظ و گسترش زبان فارسی

لزوم همکاری‌های بیشتر برای حفظ و گسترش زبان فارسی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان و هیئت همراه، سیاست و اولویت اصلی جمهوری اسلامی ایران را گسترش روابط با کشورهای منطقه به‌ویژه کشورهای هم‌زبان و دارای فرهنگ، تاریخ و دین مشترک دانستند و تاکید کردند: جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آماده همکاری صمیمانه با تاجیکستان در زمینه‌های مختلف است.

رهبر انقلاب اسلامی رفت‌وآمد مقامات دو کشور را زمینه‌ساز گسترش همکاری‌ها خواندند و گفتند: زبان فارسی یکی از اشتراکات مهم ایران، تاجیکستان و افغانستان است و باید برای حفظ و گسترش این زبان و جلوگیری از بعضی تلاش‌ها برای انزوای آن، همکاری‌های بیشتری انجام شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تشکر از اقدامات رئیس‌جمهور تاجیکستان برای گسترش زبان فارسی اظهار امیدواری کردند: خط باستانی فارسی نیز در تاجیکستان ترویج شود.

رئیس‌جمهور تاجیکستان در این دیدار به برخی اقدامات خود برای گسترش زبان فارسی در این کشور اشاره کرد.

از انتشار اثر مشترک انتشارات دانشگاه تهران و اشپرینگر تا رونمایی مرکز رصد زنان و خانواده

مرکز رصد زنان و خانواده رونمایی شد / ‏‬ آمار مرکز رصد قابلیت ارائه به مجامع بین‌المللی را دارد

مرکز رصد زنان و خانواده با حضور انسیه خزعلی، معاون ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده و زهرا پزشکیان، دختر رئیس جمهور رونمایی شد، این مرکز قرار است ضمن رصد شاخص‌های مربوط به عدالت جنسیتی، نسبت به گردآوری اطلاعات و داده‌های آماری در حوزه زنان اقدام نماید.

انسیه خزعلی، معاون ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده بر ضرورت عدالت در جامعه تاکید و اظهار کرد: در شغل منعطف در برنامه هفتم پیشرفت، بحث برابری مطرح نیست بلکه بحث عدالت مطرح شده است، همچنین در قانون کار، وضعیت باید به‌گونه‌ای باشد که به زنان و خانواده آنان صدمه‌ای وارد نشود.

وی مرکز رصد زنان و خانواده را مرجعی برای ارائه آمار معتبر به مجامع بین‌المللی برشمرد و افزود: یکی از فعالیت‌های این دوره معاونت، رصد دستگاه‌ها برای اعمال قانون، و نظارت اجرای برنامه‌های تصویب شده ستاد ملی زن و خانواده است که در رصدی که هر شش ماه یک بار انجام شد، باید گفت مواردی که در این دولت تصویب شده به خوب اجرا می‌شود.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *