رضا بخشی آنی، معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری از شرکت ۲۷۸ شرکت دانشبنیان و عرضه بیش از ۱۰ هزار و ۸۵ نمونه محصول در دوازدهمین نمایشگاه ایرانساخت خبر داد و گفت: این مجموعههای دانشبنیان، ایجاد اشتغال پایدار برای حدود ۷۲۰۰ نفر که عمده آنها افراد تحصیلکرده هستند را به ارمغان آوردهاند.
وی افزود: برگزاری نمایشگاه ایرانساخت، نقطه عطفی به منظور توسعه و گسترش همکاریها، تعاملات بینالمللی و تقویت هر چه بیشتر جایگاه ایران در عرصه نوآوری و فناوری صنعت تجهیزات آزمایشگاهی است.
معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی ریاست جمهوری برگزاری این نمایشگاه را فضایی مناسب برای نمایش قابلیت و توانمندیهای فناوران و پل ارتباطی برای ورود محصولات دانشبنیان ایران به بازارهای جدید دنیا ارزیابی و تاکید کرد: تمرکز معاونت علمی در برگزاری نمایشگاه ایرانساخت، تقویت هرچه بیشتر روابط اقتصادی با کشورهای دنیا با نمایش و صادرات محصولات پیشرفته و نوآورانه طراحی و ساخته شده توسط فناوران کشورمان و البته ایجاد یک فرصت رقابت با تولیدکنندگان عرصه بینالمللی و تقویت هر چه بیشتر جایگاه فناوران ایران است.
پژوهشگران ایرانی توانستند با استفاده از فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، دستگاهی منحصر به فرد برای تشخیص رسیده یا نارسیده بودن میوه ازگیل ژاپنی طراحی کنند؛ طراحی و ساخت این دستگاه نمونهای از بکارگیری فناوریهای نوین در حوزه کشاورزی است.
سید سعید محتسبی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران دراینباره گفت: در سالهای اخیر، توسعه فناوریهای پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، تحولات شگرفی را در صنایع مختلف از جمله کشاورزی و صنایع غذایی موجب شده است؛ مزیت دستگاههایی که با بهرهگیری از این فناوریها طراحی میشوند این است که از قابلیت تحلیل دقیق ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی محصول کشاورزی برخوردارند.
وی افزود: دستگاه تشخیص رسیده بودن میوه ازگیل ژاپنی نیز با استفاده از همین فناوریها، قادر است میوه رسیده را شناسایی و درجه رسیده بودن آن را تعیین کند؛ دقت بالا، سرعت پردازش و پیشگیری از صدمه فیزیکی به محصول کشاورزی را از جمله ویژگیهای این دستگاه است که به نوبه خود منتج به کاهش ضایعات در فرایند برداشت، بهبود کیفیت محصول برداشتشده، صرفهجویی در هزینه نیروی انسانی، بهینهسازی زنجیره تأمین و افزایش صادرات خواهد شد.
این عضو هیئت علمی درباره ظرفیت استفاده از فناوریهای نوین در طراحی ماشینهای کشاورزی اظهار کرد: این دستگاه، نمونهای موفق از بهرهگیری از فناوریهای نوین برای حل مشکلات واقعی حوزه کشاورزی است و میتواند الگویی برای طراحیهای مشابه در دیگر زمینهها باشد.
یک شرکت دانشبنیان با ساخت دستگاهی به نام شناسایی مارجینهای آلوده به سرطان سینه (CDP) امکان تشخیص غیرتهاجمی این نوع از سرطان را برای پزشکان فراهم کرد.
محمد معینی، مدیر طرح و توسعه این شرکت دانشبنیان گفت: دستگاه شناسایی مارجینهای آلوده به سرطان سینه (Cancer Diagnostic Probe) با دقت بالای ۹۳ درصد قادر است سلولهای سرطانی را در حین جراحی سرطان سینه شناسایی و از باقیماندن مارجینهای آلوده در بدن جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه استفاده از دستگاه یادشده در جراحی سرطان سینه منجر به کاهش حدود ۳۰ درصدی مارجینهای آلوده باقیمانده در بدن بیمار میشود، افزود: این دستگاه یک روش غیرتهاجمی و مؤثر برای شناسایی سرطان سینه به شمار میرود.
معینی درباره قابلیتهای دستگاه ادامه داد: توانایی ارزیابی تومورهای مشخصنشده از دیگر ویژگیهای برجسته این دستگاه است که در تشخیص به موقع بیماریها تأثیر بسیاری دارد، انتشار مقالات در ژورنالهای معتبر و دریافت پنج گواهی ثبت اختراع از آمریکا از دیگر دستاوردهای تحقیقاتی این تیم در این زمینه است.