ارائه طرح ویژه برای اتوبوس‌های سرویس مدارس/لزوم ایمن سازی محیط های پیرامونی مدارس

|

فهرست مطالب

معاون حمل و نقل شهرداری تهران اعلام کرد که محدودیت‌های وزارت صمت و بانک مرکزی روند قرارداد ۳ هزار دستگاه اتوبوس را سخت کرد.

به گزارش آرونو ، جلال بهرامی در جلسه ستاد استقبال از مهر گفت: ما به اندازه داشته های خودمان در این موضوع باید فعالیت کنیم. ما یک تکلیفی از سوی شورای شهر داشتیم تا قرارداد ۳۰۰۰ دستگاه اتوبوس را ببندیم که بستیم. ۲۵۰۰ میلیارد تومان پول نقد و ۶۰۰۰ میلیارد تومان املاک را در این مورد پرداخته ایم. اما محدودیتی که بانک مرکزی و وزارت صمت در این حوزه دارند کار را سخت کرده است.

وی با بیان اینکه در شیوه خدمت به دانش آموزان حرف داریم و تعریف سرویس مدارس دقیق نیست، گفت: پارسال هم اوج مشکلات را نشان داد. سرویس مدارس برای تاکسی محدودیتی ایجاد نمی‌کند، اما برای ماشین شخصی محدودیت ایجاد می‌کند. تا دوشنبه هفته بعد باید لیست رانندگان تاکسی در هر منطقه‌ مشخص باشد. طبیعتا راننده تاکسی تاییدیه دارد و این است که می تواند زیر ۱۸ ساله را سوار کند و کار آنها برای ارائه سرویس مدارس آسان است.

بهرامی با تاکید بر اینکه باید برای هر منطقه حداقل ۱۰ اتوبوس را برای سرویس دانش آموزان در نظر بگیرند، افزود: بیشترین مشکل ما در خصوص مدارس ابتدایی است و باید نگرانی خانواده ها را برطرف کنیم. این کار خیلی ساده ای است و می خواهیم به آن نظم بدهیم. سازمان تاکسیرانی وظیفه مدیریت اینها را دارد و این تکلیف سختی نیست. طرح ما برای این مسئله تاکسی مهر نام دارد که همه والدین می دانند که تاکسی مهر برقرار شده است تا معضلی که در حوزه تاکسی مدارس داشتیم را حل کنیم.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران بیان کرد: در ایام هفته و سال، روزهایی است که در آن ترافیک، عادی نیست. حالا چه اتفاقی می افتد که آموزش در ساعت اول مدارس مجازی بشود؟ یا در روزهایی که برف می آید منتظر تعطیلی استانداری نباشیم و آموزش مجازی باشد؟یا روزهای بین التعطیل را مجازی کنیم و شهر را به هیاهو نیندازیم؟ آموزش مجازی دست خود آموزش و پرورش است. ما اگر ده هزار اتوبوس هم کف شهر بگذاریم با این معابر نمی توانیم شهر را مدیریت کنیم. حتما باید ساعت را شناور کنیم. فقط مشکلی که هست ترافیک بعدازظهر است. باید فکری هم به ترافیک عصر کنیم.

دربانی، نماینده استانداری تهران در ابتدای این نشست گفت: یکی از درخواست‌های شهرداری تهران این بود که ساعت کاری تغییر پیدا کند. در این راستا ما تلاشمان را می‌کنیم. تلاش شورای عالی استان این است که در جهت اجرایی کردن مصوبه هیات وزیران گام بردارد.

وی افزود: همچنین مکاتبه‌ای از سوی پلیس راهور در خصوص سرویس مدارس صورت گرفته که در دستور کار ما قرار گرفته است. به این دلیل راهکارهایی که موجب تسهیل امور می‌شود را پیگیری می‌کنیم.

علوی زاده، معاون امور مناطق سازمان تاکسیرانی نیز در ادامه خاطرنشان کرد: سامانه‌ای برای طرح استقبال از مهر آماده شده و برای آغاز فعالیت آن منتظر اعلام وزارت کشور هستیم تا فراخوان شرکت‌ها را صادر کنیم تا استارت کار بخورد. قرار شده تا این هفته سامانه معرفی و کار آغاز بشود.

وی در ادامه با بیان اینکه حدود ۲۱ هزار خودرو در قالب اسنپ و تاکسی فعال هستند، اظهار کرد: در مذاکره با این دو پلتفرم تلاش کردیم که آنها بیشتر از ظرفیت تاکسی‌ها استفاده کنند و کمیسیون کمتری از تاکسی‌ها دریافت کنند.

نماینده سازمان تاکسیرانی خاطرنشان کرد: در خصوص سرویس مدارس استثنایی فراخوانی زده شده و اطلاعات آن هفته آینده منتشر می‌شود. برخورد با ناوگان غیر فعال طرح دیگری است که آغاز شده است. در این راستا ۱۲۳  تاکسی که اصلا فعالیتی نداشتند در تیرماه شناسایی شدند و مجوز ورود به طرح ترافیکشان لغو شد. در مرحله بعد مجوز کارت سوخت آنها لغو می‌شود و مرحله بعد هم مربوط به اقدامات قضایی است.

وی عنوان کرد: طرح جدیدی که از شهریور آغاز می‌شود «لاگ هوشمند» تاکسی‌های اینترنتی و تلفنی است. از مهرماه هر تاکسی اینترنتی حداقل باید ۲۰ پرداخت اینترنتی داشته باشد تا خودروهای فعال شناسایی بشوند و اقدامات رفاهی برای ناوگانی که فعالیت بیشتری دارند اختصاص پیدا کنند.

اورهال تمامی پله‌برقی‌های مترو تا مهر 

رستمی، نماینده شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه نیز عنوان کرد: در خصوص وضعیت قطارها برنامه ریزی ویژه‌ای انجام گرفته است؛ تعمیرات دوره‌ای به جد ادامه پیدا کرده است. باتوجه به افتتاح‌های پیش رو باید ظرفیت لازم را در شرکت بهره‌برداری ایجاد کنیم.

وی تاکید کرد: موضوع دیگر پله برقی و اورهال است که برای اولین بار پس از چند سال کار ایمن سازی با اولویت یک را تابستان جاری انجام داده ایم. تا امروز کار اورهال ۲۰ پله برقی انجام شده و تا قبل از شروع مهرماه امیدواریم تمام پله‌های موجود را به ایمنی کامل برسانیم تا برای مهرماه پله با ریسک بالا نداشته باشیم.

ارائه طرح ویژه برای اتوبوس‌های سرویس مدارس

در ادامه مهدی علیزاده، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران نیز با بیان اینکه برای طرح استقبال از مهرماه برنامه‌ریزی لازم در این شرکت انجام گرفته است، گفت: در حوزه بازسازی، ۱۰۰ دستگاه تا قبل مهرماه وارد ناوگان می‌شود. تمهیداتی اساسی دنبال شده تا مجموعه ناوگان اتوبوسرانی را بر اساس برنامه ریزی پای کار بیاوریم.

وی گفت: طبق برنامه‌ها فکر نمی‌کنم مشکل خاصی برای مهر ماه ایجاد بشود. چون هم ناوگان مینی بوس و ون را فعال کردیم هم برنامه ریخته ایم تا مدل اسنپی را برای اتوبوس های سرویس مدارس پیاده کنیم. اگر این طرح قطعی شد اجرایی می‌کنیم. فعلا در حال مذاکره با مدیران شرکت‌های تپسی و اسنپ برای این امر هستیم.

مهدی نوروزی، معاون فنی مهندسی سازمان حمل و نقل وترافیک هم در این جلسه تصریح کرد: ما طبق روال هر ساله موضوعاتی را رصد و پایش می‌کنیم. به طور ویژه موضوعات مختلفی برای ایمن سازی در دست اقدام است و در چند حوزه به رسیدگی به تجهیزات ایمنی در معابر بزرگراهی پرداخته ایم تا معابر را به طور خاص ایمن‌سازی کنیم. نصب گاردریل در بزرگراه ها، خط کشی، زیرسازی و روسازی ایستگاه‌های بی آر تی از جمله این اقدامات است. تاکنون ۳۰ ایستگاه تکمیل شده است و تا قبل شروع مهر این عدد به ۵۰ ایستگاه می‌رسد.

لزوم ایمن سازی محیط های پیرامونی مدارس

سید جعفر تشکری هاشمی، عضو شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه اصل تشکیل این ستاد قابل تقدیر است، گفت: موضوعات زیادی برای شروع سال تحصیلی مطرح است و هر کدام وزن متفاوتی دارند. بنابراین نباید آنها را یکسان در نظر بگیریم. اولین نکته این است که ستاد با محوریت شرکت کنترل ترافیک داده‌های مربوطه را در اختیار ما بگذارد تا برنامه ریزی‌های لازم انجام بشود. از نقاط شلوغ تا گلوگاه‌های شهر باید لحاظ شود.

وی عنوان کرد: این داده‌ها معیاری برای سازمان آتش نشانی، اورژانس تهران و دیگر نهادهاست و امیدوارم این داده‌ها در جلسات دیگر در اختیار قرار بگیرد.

تشکری‌هاشمی گفت: باید ببینیم عمده جاهایی که تصادف داشتیم کجا بوده تا برنامه ریزی های لازم در نظر گرفته شود. با اینکه تصادفات بر حسب اتفاق است، اما این داده ها در جلوگیری از مشکلات نقش دارند. نکته دوم حضور بقیه واحدهای شهرداری و برخی واحدهای بیرونی برای حل این مسئله است. برای مثال حضور معاونت اجتماعی برای طراحی مسیر مدارس قابل اهمیت است. مدارس ما آبستن حوادث هستند. مدارس دخترانه را در نظر بگیرید؛ والدین نگران دانش آموزان هستند. شرکت‌های تاکسیرانی باید رانندگان صلاحیت دار و ماشین‌های سالم را تعریف کنند تا خانواده‌ها با اطمینان از آن استفاده کنند.

عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: باید سرویس قابل اعتماد برای مدارس شکل بگیرد. تاکسی بیسیم بانوان برای مدارس دخترانه از جمله نکاتی بود که خیال خانواده‌ها را راحت کرده بود. همچنین باید کمیسیون ماده ۱۸ در بحث سرویس مدارس تشکیل بشود و نرخ سرویس مدارس داده بشود تا نه سر راننده بی کلاه بماند نه پول غیر منصفانه از والدین گرفته بشود.

وی گفت: انتظارمان این است که اطراف مدارس به طور ویژه ایمن سازی بشود که این فقط مربوط به خط کشی و تابلو نیست. در مورد شورای ترافیک تهران تقاضای من این است که شورای ترافیک تصمیمات مناسبی در این حوزه بگیرد. همینطور دوربین‌های ایمنی سطح شهر باید به روزرسانی بشود تا کار به خوبی دنبال بشود.

بر اساس گزارش سایت شهر، تشکری هاشمی  بیان کرد: با اضافه شدن ۱۰۰ دستگاه اتوبوسی که قرار است به ناوگان اضافه شود باید کارهای ویژه تری شکل بگیرد. تعداد ناوگان فعال ما حدود ۱۴۰۰ اتوبوس است. یعنی حدود ۸۰۰ هزار نفر را در نظر گرفته ایم. باید ببینیم چه راهکارهایی در این حوزه وجود دارد. 

انتهای پیام 

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *