منصور شیشهفروش در گفتوگو با خبرنگار مجله آرونو، با اشاره به وزش باد طی امروز در مناطق شمال و شرق استان و کویرهای هممرز با استانهای مجاور، اظهار کرد: طی امروز سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت باعث خیزش کانونهای گرد و خاک، نفوذ به مناطق مرکزی، شمال شرق و شرق استان با کاهش میدان دید شده که تا روز پنجشنبه ادامه خواهد یافت و شدت آن فردا بیشتر خواهد بود.
وی افزود: کاهش کیفیت هوا، افزایش غلظت آلایندهها، کاهش میدان دید به علت خیزش کانونهای فرسایش بادی درون و برون استانی در مناطق مرزی بین کاشان و قم، سمنان و انارک، شمال و شرق استان، سبب افزایش غلظت ذرات معلق و کاهش کیفیت هوا در مناطق کاشان، آران و بیدگل، نائین، چوپانان، بادرود، خورو بیابانک، اردستان، مهاباد، زواره، اصفهان، ورزنه، جرقویه، کوهپایه، سجزی، هرند و انارک خواهد شد.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان درباره استقرار الگوی گرم تابستانی با افزایش دمای کمینهها در طول روز نسبت به نرمال در استان، تصریح کرد: مطابق پیشبینیها از اوایل هفته آتی مجدد توده هوای گرم تابستانی در سطح استان تقویت و تا پایان هفته آینده استقرار خواهد داشت.
وی گفت: طی روز جاری ۲۴ شهرستان استان دمای بیشینه آن بالای ۴۰ درجه ثبت شد و خورو بیابانک و چوپانان با ۴۶ درجه بیشترین دما را داشتند اصفهان نیز ۴۴ درجه که طی پنج دهه گذشته بیسابقه بوده است.
شیشهفروش بر ممنوعیت هر اقدام منجر به تشدید گردوخاک و آلایندهها به ویژه فعالیتهای خاکورزی، خاکبرداری، آتش زدن بقایای کشاورزی و فضای سبز فعالیتهای معدنی و حمل و نقل خاک و گچ تاکید کرد.
وی با اشاره به کاهش فعالیت صنایع آلاینده شناسایی شده با نظارت محیط زیست و همکاری اداره صمت، اظهار کرد: رعایت توصیههای بهداشتی و حفاظت فردی در برابر گرد و خاک به ویژه افراد آسیبپذیر و بیماران در شرایط گرد وخاک رعایت اصول ایمنی تردد در محورهای جادهها از جمله شرق استان به لحاظ کاهش شعاع دید و توجه به توصیههای پلیس راه ضروری است.
وی افزود: به دستگاههای اجرایی ذیربط مطابق با شیوهنامه وضعیت اضطرار گردوخاک ابلاغ شده نسبت به انجام مأموریتهای مرتبط با این شرایط طی اعمال نظارتهای میدانی در جهت کاهش انتشار منابع آلاینده خودرویی و صنعتی اقدامات لازم اجرایی شود.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: استان اصفهان علاوه بر متأثر بودن از کانونهای فرسایش بادی شناسایی شده داخلی در شمال و شرق در مناطق هممرز با استانهای یزد، قم، خراسان جنوبی و سمنان و نیز در اثر خشکی رودخانه زاینده رود و اراضی رها شده و کشت نشده به دلیل کمبود منابع آبهای سطحی و زیر زمینی متأثر از کانونهای داخلی و نقطهای ایجاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: رعایت اصول ایمنی پیشگیری از حریق در مراتع و پوششهای گیاهی واقع در عرصههای طبیعی و نیز تاکید مجدد در مصرف بهینه و صرفه جویی در مصارف آب و برق حائز اهمیت است.