مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران از احداث نیروگاههای کوچکمقیاس خورشیدی در بوستانهای پایتخت علاوه بر ساختمانهای شهرداری برای تامین برق خبر داد.
حلیا حسینی در گفت و گو با آرونو افزود: ساخت دست کم یک نیروگاه کوچکمقیاس در تمام مناطق ۲۲ گانه تا پایان امسال در دستور کار دارند. نتایج بررسیهای تخصصی به اداره کل ما ارسال شده و مناقصههای برخی مناطق نیز برنده داشته است.
وی با اشاره به علت ساخت نیروگاههای کوچکمقیاس تصریح کرد: بر اساس آییننامه هیات وزیران، شهرداری تهران موظف است ۲۰ درصد از برق مصرفی ساختمانهای خود را از انرژی خورشیدی تامین کند. تاکنون در ۵۶ نقطه شهر تهران در مجموع حدود ۱۲۰۰ کیلووات تولید برق از انرژی خورشیدی داشتهایم که از میزان ۲۰ درصد خیلی کمتر است. در واقع هنوز به تولید یک درصد برق مصرفی هم نرسیدهایم.
حسینی افزود: پیشبینی میشود در صورت ساخت نیروگاههای کوچکمقیاس تا پایان سال جاری، یک درصد را محقق کنیم. ما باید به سمت ساخت نیروگاههای بزرگ مقیاس حرکت کنیم و این موضوع یکی از اولویتهای ما باشد تا بتوانیم تولید ۱۲ درصد برق مصرفی ساختمانهای شهرداری را محقق کنیم.
وی درباره ساخت نیروگاههای بزرگمقیاس در تهران گفت: سرمایهگذار برای این کار پیدا شده است البته هنوز نتوانستیهام آنچه مد نظر سرمایهگذار و ساتبا را به هم نزدیک کنیم. عدد خرید «ساتبا» (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق) در سال جاری افزایش یافته است ولی نحوه پرداخت آنها برای سرمایهگذار جذاب نبوده است. ما همچنان پیگیر هستیم و در دستور کار ما است.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران اضافه کرد: دو فضای خیلی خوب برای این کار داریم؛ یکی در بهشت زهرا (س) با ظرفیت ۴ مگاوات و دیگری در حریم منطقه ۲۰. اگر بتوانیم نظر«ساتبا» و سرمایه گذار را به هم نزدیک کنیم شاید بتوانیم این پروژه راعملیاتی کنیم، در غیر اینصورت باید دنبال سرمایهگذار دیگری باشیم.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران علاوه بر ساخت نیروگاه برای تامین برق ساختمانهای خود، انجام این کار را در بوستانها در دستور کار دارد، گفت: این کار هرچند جزو وظایف ما نیست ولی جزو مسوولیتپذیری اجتماعی تعریف میشود علاوه بر آن هر کدام از این نیروگاهها بسته به ظرفیت خود، معادل کاشت تعداد زیادی درخت هستند. همین امر موجب کاهش حجم زیادی از کربن میشود. با توجه به اینکه ما پایبند به کاهش میزان کرین و رسیدن به هدف «کربن صفر» هستیم، این موضوع را در دستور کار داریم.
به گفته حسینی ساخت نیروگاه در بوستانهای برخی مناطق مانند منطقه ۵ علاوه بر ساختمان شهرداری این منطقه انجام شده است.
وی تاکید کرد: با توجه به جمعبندی گزارشهای اصلاح الگوی مصرف شهرداری در اداره کل محیط زیست، ساختمانهای پرمصرف مناطق را شناسایی کردهایم و اولویت ما ساخت نیروگاه برای تامین برق ساختمانهای پرمصرف است تا با فعالیت نیروگاه، مصرف برق بهصورت چشمگیری کمتر شود و به کاهش هزینههای شهرداری نیز کمک کنیم.
حسینی در پایان اظهارکرد: نیروگاهها در بوستانهایی نیز در اولویت راهاندازی هستند که مصرف برق زیادی دارند و یا با شرایط خاصی مانند نبود امکان برق رسانی مواجه هستند.
انتهای پیام