به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری مجله آرونو، در یکی دو سال گذشته و بعد از ممنوعیت ورود آیفونهای مدل 14 به بعد شاهد جولان واردات ایفونهای رفرش و ریپک به بازار داخلی بودیم. ماجرا از این قرار بود که که بسیاری از مدلهای مجاز به واردات از خط تولید شرکت مادر خارج شده بودند و در این فضا سودجویان اقدام به واردات ایفونهای رفرش و ریپک کردند که متاسفانه علی رغم وضوح بودن تخلف برخورد مناسبی در این حوزه صورت نگرفت. لازم بهذکر است از محل اختلاف ارزش ایفونهای اصلی و ایفون رفرش از یک سو سود هنگفتی نصیب واردکنندگان شد و از سوی دیگر فرارهای مالیاتی این حوزه نیز مورد توجه قرار گرفت. در این حوزه به تازگی ارزش اظهار شده ایفونهای وارداتی نیز شبهاتی ایجاد کرده بود که تا کنون به این تخلفات رسیدگی نشده است.
این موارد در حالی است که برخی واردکنندگان به بهانه تولید محدود برخی مدلهای ایفون 13 با پارت نامبر ch همچنان به قانونی بودن واردات این کالا تاکید میکردند. این درحالی است که به تازگی مدلهای جدیدی از ایفونهای 13 روانه بازار کشور شده است.
پارت نامبرهای هند جدیدترین ایفونهای 13 هستند که از طریق گمرک ترخیص و وارد بازار شده اند. یکی از تفاوتهای این پارت نامبرها در 2 سیم کارت و تک سیم کارت بودن آنهاست. از سوی دیگر در حالی که در سامانه ارزش گمرک پارت نامبرهای ch با ارزش بالای 600 دلار اظهار میشدند همین رویه در مورد این پارت نامبرهای تازه وارد به بازار ایران تکرار شده است. این درحالی است که قیمت این کالاها در مبدا تفاوت اشکاری به ارزشهای موجود مرتبط با پارت نامبرهای متعارف دارد.
همچنین ذکر این نکته ضروری است که چگونه بدون ایجاد ردیف ارزش در سامانه های مرتبط با تشریفات واردات، روند ترخیص این دسته از گوشیهای تلفن همراه عملیاتی شده است؟
تکرار کلاهبرداری رفرش فروشی?
با توجه به سوابق مرتبط با کلاهبرداری های ناشی از عرضه ایفونهای رفرش و ریپک و همچنین ماجرای عرضه گوشیهای سری Mو F در بازار به نظر میرسد که بایستی مسئولان نظارتی با دقت بیشتری موضوعات مرتبط با این حوزه را دنبال کنند.
انتهای پیام/