به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، بادام به عنوان یک منبع مغذی سرشار از منیزیم، آنتیاکسیدانها، چربیهای سالم، پروتئین، فیبر و ویتامین E شناخته میشود که برای سلامتی بسیار مفید است، به طوری که باعث بهبود سلامت قلب، تنظیم سطح قند خون و مدیریت وزن میشود. با این وجود، مصرف بیش از حد آن میتواند خطرات قابلتوجهی برای سلامتی به همراه داشته باشد، در ادامه به بررسی تعدادی از آنها میپردازیم:
اختلال در جذب مواد معدنی
بادام حاوی مقادیر قابلتوجهی اسید فیتیک است که مصرف زیاد آن باعث میشود اسید فیتیک به مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، منیزیم، آهن و روی در روده متصل شود، این اتفاق به مرور زمان جذب این مواد را کاهش میدهد، در این صورت بدن دچار کمبود مواد معدنی یادشده میشود.
مشکلات گوارشی
بادام حاوی مقدار زیادی فیبر است که مصرف متعادل آن مفید است، اما مصرف بیش از حد آن، به ویژه بدون آب کافی، میتواند سیستم گوارش را تحت فشار قرار دهد. علائم رایج مشکلات گوارشی ناشی از مصرف بیش از حد بادام شامل دل درد، نفخ معده، یبوست یا حتی اسهال میشود.
افزایش وزن
اگرچه بادام سرشار از چربیهای تک غیراشباع مفید برای قلب است، اما معمولاً کالری آن نادیده گرفته میشود. متخصصان تغذیه معتقدند که مصرف بیش از حد بادام باعث افزایش وزن میشود.
تشکیل سنگ کلیه
بادام سرشار از اگزالات است و مصرف بیش از حد اگزالات باعث میشود با کلسیم ترکیب شود، در این صورت احتمال بروز سنگ کلیه افزایش پیدا میکند. این اتفاق مخصوصاً در میان افراد مبتلا به سنگ کلیه یا افرادی که از رژیمهای غذایی سرشار از اگزالات پیروی میکنند، بیشتر رخ میدهد.