آخرین وضعیت تب دنگی در کشور / ابتلای ۶۳ نفر تایید شد

|

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، ابتلاء به بیماری تب دانگ یا دِنگی در ماه‌های اخیر در ایران افزایش یافته است، بیماری که عامل آن گزش پشه آئدس است، پشه‌ای که در تایرها و آب‌های راکد کوچک تخم‌گذاری می‌کند و البته مسافرت به کشورهای همسایه به خصوص امارات می‌تواند به گسترش این بیماری در کشور دامن بزند.

یکی از مهمترین علائم این بیماری تب شدید است به همین علت به این بیماری تب استخوان شکن هم می‌گویند، این بیماری بیشتر در مناطق گرمسیر و استوایی دیده می‌شود، اما انتقال پشه آئدس به کشورهای دیگر باعث گسترش این بیماری به بیش از ۱۱۰ کشور در دنیا از جمله در اروپا شده است؛ تب، سردرد، کمردرد، درد در پشت چشم، جوش و حساسیت‌های پوستی و در مواردی خونریزی به خصوص از لثه از جمله علائم اصلی این بیماری است، اما گاهی اشتراک علائم آن با بعضی بیماری‌های تنفسی مثل کرونا و آنفلوانزا شناسایی آن را سخت می‌کند.

بیماری تب دنگ درمان اختصاصی ندارد، اما علائم آن تا حدود ۱۴ روز بعد از گزش پشه آئدس در صورتی که ناقل ویروس این بیماری باشد در فرد بروز می‌کند، اما در بیش از ۸۰ درصد موارد علائم بسیار خفیف و در مواردی بدون علامت است؛ میزان مرگ و میر این بیماری نیز حدود ۲.۵ درصد است، اما گسترش این بیماری از طریق تخم‌گذاری پشه آئدس می‌تواند سلامت مردم را به خطر بیندازد و در مواردی مرگ آور باشد، بنابراین مهمترین راه برای کنترل این بیماری جلوگیری از تخم‌گذاری پشه آئدس است، پشه‌ای که در آب‌های کوچک راکد مثل ظرف گلدان‌ها یا در داخل تایر خودروها تخم‌گذاری می‌کند و در شرایط سخت نیز تخم این پشه زنده می‌ماند.

آزمایش ۶۳ نفر مثبت شد

در این میان، سعید کریمی، معاون درمان وزیر بهداشت با بیان اینکه ۳۰ درصد از افرادی که با علائم تب استخوان‌شکن به مراکز درمانی مراجعه کردند، دارای بیماری تب دنگی بودند، اظهار کرد: عمده این افراد مسافرانی بودند که از کشورهای حاشیه خلیج فارس آمدند، اگر افرادی مسافرتی به دبی یا امارات داشته‌اند، باید مراقبت کنند، اغلب افراد مبتلا، کسانی هستند که به کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه امارات متحده عربی سفر کرده‌اند.

وی با بیان اینکه یک درصد موارد ابتلاء به تب دنگی منجر به فوت می‌شود، افزود: تب بالای ۴۰ درجه و استخوان درد شدید از علائم این بیماری است و ۳۰ درصد از افرادی که با علائم استخوان درد شدید و تب بالا به مراکز درمانی مراجعه کردند، دارای بیماری تب دنگ بودند.

معاون درمان وزیر بهداشت تصریح کرد: از ۲۰۰ نفری که با علائم شدید استخوان درد و تب بالای ۴۰ درجه به مراکز درمانی مراجعه کردند، آزمایش ۶۳ نفر مثبت شده و هنوز جواب آزمایش بعضی نیامده است.

وی ادامه داد: حداکثر پنج روز پس از اینکه پشه آلوده افراد را مورد گزش قرار دهد، علائمی، چون افت فشار خون، ضعف، بی‌حالی و در صورت حاد بودن منجر به خون‌ریزی و حتی بستری می‌شود.

کریمی با تاکید بر لزوم جمع‌آوری آب‌های راکد اطراف محل سکونت گفت: درمان این بیماری علامتی است، یعنی با کاهش تب و دادن مایعات سعی می‌شود بیماری کنترل شود.‌

نیش پشه آئدس در طلوع و غروب آفتاب گزنده‌تر است

شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه گروه‌های حساس در معرض خطر بیشتری نسبت به ابتلاء به تب دنگ قرار دارند، اظهار کرد: احتمال بیماری تب دنگ در افرادی که به مناطق آلوده سفر کرده اند، بیشتر است و علائمی چون تب و خونریزی از لثه و استخوان درد در این افراد اهمیت دارد.

وی افزود: نوبت اول ابتلاء به این بیماری خفیف‌تر است، اما در موارد ابتلاء مجدد بیماری مهلک تری ایجاد می‌کند که خطر جانی دارد؛ خطر مرگ بر اثر تب دنگ در افراد مبتلا یک درصد است، البته در صورت ابتلاء، سرعت تحت درمان بودن و رسیدگی به بیمار از پیشرفت بیماری جلوگیری می‌کند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به افرادی که به مناطق آلوده به تب دنگ مسافرت می‌کنند، توصیه کرد که از داروهای دور کننده پشه و اسپری‌های دارویی استفاده کنند و در طلوع و غروب آفتاب که گزش پشه زیاد است، در مکان‌های آلوده قرار نگیرند و خود را در معرض هوای آزاد قرار ندهند.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *