به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری از سال ۱۳۸۶ مصوب شد و حدود ۱۵ سال به طول انجامید تا پس از همهگیری کرونا، با توجه به نگاه ویژه مقام معظم رهبری در این خصوص، در دولت سیزدهم این قانون اجرایی شد.
طبق اظهارات مسئولان مربوطه، این تعرفهها مانند سایر تعرفههای حوزه پزشکی وارد سرانه سلامت شده است و با توجه به لزوم در نظر گرفتن تدابیری به منظور ماندگاری پرستاران در مناطق محروم، اجرای تعرفههای ترجیحی در مناطق محروم نیز مد نظر قرار گرفت.
محمدتقی جهانپور، رئیس کل سازمان نظام پرستاری درباره تعرفههای خدمات پرستاری اظهار کرد: سازمان نظام پرستاری جلسات مشترکی را با «معاون پرستاری وزارت بهداشت» و «شورای عالی بیمه سلامت» به منظور تعرفههای خدمات پرستاری برگزار کرد، البته اقدامات سازمان نظام پرستاری به منظور افزایش تعرفههای خدمات پرستاری به برگزاری جلسات مشترک محدود نمیشود، بلکه کارگروه تخصصی تعرفههای خدمات پرستاری در سازمان نیز تشکیل شد.
وی با بیان اینکه مبلغ ریالی تعرفهگذاری خدمات پرستاری ۵۰ درصد افزایش یافته است، افزود: به این ترتیب مبلغ ۲۰ هزار و ۱۰۰ تومان در سال گذشته به ۳۰ هزار و ۲۰۰ تومان افزایش یافت، همچنین ارزش نسبی خدمات پرستاری به میزان ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری در ارزیابی نرخ تعرفهگذاری خدمات پرستاری سال ۱۴۰۳ خاطرنشان کرد: بررسی نرخ تعرفههای خدمات پرستاری ابلاغ شده بیانگر این است که ارزش این خدمات به میزان قابل توجهی رشد کرده است.
جهانپور با بیان اینکه تعرفههای ترجیحی در مناطق محروم برای نخستینبار تصویب شد، اظهار کرد: برای سال جاری وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری موضوع تعرفههای ترجیحی در مناطق کمترتوسعهیافته را در کانون توجه قرار دادند؛ چراکه این مؤلفه را حائز اهمیت میدانند، تعرفههای ترجیحی در مناطق محروم برای بیمارستانهایی است که ضریب K کمتری دارند، هدف از تصویب و اجرای تعرفههای ترجیحی، ماندگاری پرستاران برای ارائه خدمات در مناطق محروم است.
وی درباره اثرگذاری اجرای تعرفههای ترجیحی در مناطق محروم گفت: به طور قطع، اجرای تعرفههای ترجیحی در مناطق محروم میتواند بر ماندگاری پرستاران در این مناطق و ارائه خدمات پرستاری اثرگذار باشد، بسیاری از کارشناسان مسائل پرستاری با در نظر گرفتن مسائل معیشتی بر اجرای تعرفههای ترجیحی در مناطق محروم تاکید داشتند و پیش از تصویب اجرای تعرفههای ترجیحی در مناطق محروم، میزان دریافتی پرستاران ناچیز بود.
تصویب تعرفه ترجیحی برای اولین بار
عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت نیز پیش از این با اشاره به دستاوردهای ارزشمند وزارت بهداشت در اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اظهار کرد: سال جاری برای نخستینبار تعرفه ترجیحی برای مناطق کمتر برخوردار تصویب شد که گامی در جهت دسترسی عادلانه مردم به خدمات پرستاری و انگیزه همکاران جهت ماندگاری در این مناطق است.
وی با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی ضریب ریالی k پایه کارشناسان پروانهدار و پرستاری افزود: این افزایش نسبت به سال گذشته از ۲۰ هزار و ۱۰۰ تومان به ۳۰ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: ۱۵ درصد به ارزش نسبی خدمات پرستاری(k) نسبت به سال قبل اضافه شده است که این مصوبات منجر به رشد مناسبی در میزان تعرفه پرستاران در سال ۱۴۰۳ خواهد شد.
عبادی با اشاره به مزایای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری تصریح کرد: با اجرای این قانون، استقلال مالی و ارتقای هویت سازمانی گروه پرستاری بهبود یافته است.
وی ادامه داد: این قانون منابع جدید مالی را برای بیمارستانها فراهم کره است، دانشگاههای علوم پزشکی موظفند در توزیع این منابع وفق دستورالعملهای ابلاغی نقش فعالانهای داشته باشند تا منافع آن عادلانه به تمام پرستاران برسد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اهتمام دولت سیزدهم و وزارت بهداشت برای حل مشکلات پرستاری اضافه کرد: این دستاوردها حاصل تلاشهای یکساله و اصلاحات انجام شده در قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری است که بدون شک، این اقدامات گامی کوچک در جهت ارتقای جایگاه پرستاران در نظام سلامت کشور و افزایش انگیزه آنها برای ارائه خدمات بهتر به مردم ایران خواهد بود.