مصرف کدام مواد غذایی شیرین برای بیماران دیابتی مجاز است؟ / خرما قند خون را بالا می‌برد؟

فهرست مطالب

فاطمه شیرانی در گفت‌وگو با خبرنگار مجله آرونو با اشاره به رژیم غذایی مفید برای بیماران دیابتی و با بیان اینکه قندهای ساده مانند فروکتوز، گلوکز و ساکارز به سرعت در بدن جذب می‌شود و می‌تواند موجب افزایش ناگهانی قند خون شود، اظهار کرد: در میان خوراکی‌های طبیعی، خرما، کشمش و عسل از جمله منابع غنی قندهای ساده هستند و خرما به‌ویژه حاوی فروکتوز بالایی است که در مقایسه با سایر انواع قند، اثر منفی بیشتری بر کنترل قند خون دارد و باید با احتیاط مصرف شود.

وی با بیان اینکه برای بیماران دیابتی، مصرف خرما باید محدود و کنترل‌شده باشد، افزود : اگر فرد دیابتی بخواهد یک واحد از سهم روزانه میوه خود را به خرما اختصاص دهد، این مقدار به طور حدودی معادل سه عدد خرما است که توصیه می‌شود این سه عدد خرما با فاصله زمانی مناسب مصرف شوند تا از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری شود.

مصرف خرما به جای قند برای بیماران دیابتی خوب است ؟ / مصرف زیاد خرما چه عوارضی دارد؟

متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه در شرایطی که قند خون بیمار کنترل شده باشد، می‌توان به‌جای دو عدد قند سفید، دو عدد خرما مصرف کرد، تصریح کرد: با این حال، حداکثر مصرف روزانه خرما برای بیماران دیابتی نباید از پنج عدد تجاوز کند و این مقدار نیز باید با فاصله زمانی مناسب در طول روز مصرف شود تا از نوسانات قند خون جلوگیری شود.

شیرانی با بیان اینکه برخی بیماران دیابتی ممکن است به‌دلیل طعم شیرین و طبیعی خرما، در مصرف آن زیاده‌روی کنند، ادامه داد: این رفتار می‌تواند بسیار آسیب‌زا باشد و موجب افزایش شدید قند خون، خستگی، تشنگی و در موارد شدیدتر، بروز عوارض دیابتی شود و آگاهی از میزان مجاز مصرف و رعایت آن برای حفظ سلامت ضروری است.

چگونگی مدیریت اشتهای شیرین در بیماران دیابتی / آیا هویج قند خون را بالا می‌برد؟

وی گفت: افراد مبتلا به دیابت به طور معمول تمایل بیشتری به مصرف خوراکی‌های شیرین دارند، اما این تمایل نباید موجب بی‌توجهی به رژیم غذایی شود و کنترل دقیق نوع و مقدار مواد غذایی مصرفی، به‌ویژه خوراکی‌های شیرین، نقش مهمی در مدیریت بیماری و پیشگیری از عوارض آن دارد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر اینکه هویج و به‌ویژه هویج خام، به‌دلیل دارا بودن فیبر بالا، جایگزین مناسبی برای خرما در رژیم غذایی بیماران دیابتی است، اضافه کرد: مصرف روزانه یک تا پنج عدد هویج می‌تواند احساس سیری ایجاد و از پرخوری جلوگیری کند، با این حال، مصرف آب هویج توصیه نمی‌شود، زیرا فیبر آن در فرایند آب‌گیری حذف می‌شود و تأثیر مطلوب آن کاهش می‌یابد.

ضرورت مصرف میزان کافی آب در بیماران دیابتی / تاثیر آب بر سطح انرژی بدن

شیرانی با بیان اینکه کم‌آبی بدن یکی از عوامل مهم در بروز احساس ضعف و خستگی در بیماران دیابتی است، خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود افراد دیابتی همیشه یک بطری آب همراه داشته باشند و هر یک ساعت، یک لیوان آب بنوشند، چراکه این اقدام ساده می‌تواند به کاهش دل‌ضعفه و بهبود سطح انرژی بدن کمک و از بروز علائم کم‌آبی جلوگیری کند.

مرتبط نوشته ها

فال حافظ

استخاره آنلاین با قرآن

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿۱﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿۲﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿۳﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾

سه مرتبه سوره اخلاص را بخوانید و دکمه بعدی را کلیک کنید.

تلویزیون شهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *