به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری مجله آرونو، همانطور که مشخص است سلامت مغز از اهمیت زیادی برخوردار است، بعضی از عادتها که به نظر میرسد بیضرر هستند، آسیبهای جبرانناپذیری به مغز وارد میکنند. اقدامات ساده مانند محدود کردن زمان استفاده از نمایشگرها و کاهش استرس میتواند به بهبود سلامت مغز کمک کند، در ادامه به بررسی عادتهای رایجی میپردازیم که آسیب جبرانناپذیری به مغز وارد میکند:
خواب ناکافی و بدون کیفیت
خواب برای سلامت مغز ضروری است، به طوری که خواب کافی و باکیفیت بر سلامت جسم، بهبود عملکرد مغز و افزایش انرژی تأثیر میگذارد. کمبود خواب توانایی مغز در ترمیم خود و مهارتهای شناختی حیاتی مانند حافظه را دچار اختلال میکند، خواب کمتر از هفت ساعت شبانه میتواند اثرات مخربی بر مغز داشته باشد. عادتهای ساده مانند محدود کردن زمان استفاده از نمایشگرها حداقل دو ساعت قبل از خواب، ترک مصرف کافئین حدود چهار تا شش ساعت قبل از خواب و داشتن یک برنامه خواب مناسب میتواند به بهبود سلامت مغز کمک کند.
نشستن طولانی مدت
نشستن برای ساعتهای طولانی تأثیر منفی بر مغز میگذارد، بیشتر افراد مشاغلی دارند که نیاز دارند به مدت هشت تا ۱۰ ساعت بنشینند، در این صورت جریان خون به مغز کاهش پیدا میکند و میزان دریافت اکسیژن و مواد مغذی آن کاهش پیدا میکند، بنابراین با گذر زمان عملکرد مغز دچار اختلال میشود. علاوه بر این، بیتحرکی نشانگرهای التهابی را افزایش میدهد که به بافت عصبی آسیب وارد میکند، بدین صورت احتمال بروز مشکلاتی مانند زوال عقل و زوال شناختی افزایش پیدا میکند، بنابراین توصیه شده است پس از هر ۲۰ تا ۳۰ دقیقه نشستن یک استراحت کوتاه داشته باشید و برای دو تا سه دقیقه راه بروید، این کار میتواند اثرات منفی نشستن طولانی مدت را تا حدی کاهش دهد.
استرس مزمن
امروزه استرس یک قسمت اصلی زندگی افراد را تشکیل میدهد، با این وجود استرس مزمن میتواند تأثیر مخربی بر بدن و مغز داشته باشد، افرادی که درگیر استرس مزمن هستند، دچار افسردگی یا اختلال اضطراب میشوند، بنابراین کنترل استرس میتواند به بهبود سلامت مغز کمک قابلتوجهی میکند. انجام دادن اقدامات ساده مانند داشتن فعالیت بدنی، مراجعه به مشاوره و همچنین مصرف دارو با تجویز پزشک میتواند به کاهش سطح استرس کمک کند.