ذائقه کودکان باید به مصرف غذاهای سالم عادت کند

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، غزاله اسلامیان با اشاره به اینکه تغذیه مناسب در دوران مدرسه نقش حیاتی در رشد جسمی و ذهنی دانش‌آموزان دارد، اظهار کرد: یک برنامه غذایی متعادل نه تنها انرژی مورد نیاز برای فعالیت‌های روزانه را تأمین می‌کند، بلکه بر تمرکز، حافظه و عملکرد تحصیلی نیز اثر مستقیم دارد.

وی با تاکید بر اهمیت اصول تغذیه سالم برای دانش‌آموزان به راهکارهای عملی برای بهبود عادات غذایی کودکان پرداخت.

اسلامیان با اشاره به اینکه تغذیه سالم قدرت یادگیری و تمرکز را افزایش می‌دهد، توضیح داد: استفاده از غذای سالم از پیری زودرس پیشگیری می‌کند، همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت و از بروز کمبودهای تغذیه‌ای پیشگیری می‌کند و مانع اضافه وزن و چاقی در کودکان می‌شود.

وی با بیان اینکه صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روز است، خاطرنشان کرد: نخوردن صبحانه موجب کاهش قند خون و اختلال در تمرکز می‌شود، صبحانه کامل باید شامل پروتئین (تخم مرغ و پنیر)، کربوهیدرات پیچیده (نان سبوس‌دار) و میوه باشد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: خانواده‌ها باید الگوی مناسبی برای مصرف صبحانه باشند.

اسلامیان با اشاره به اینکه مصرف میان‌وعده‌های مغذی برای زنگ تفریح دانش‌آموزان بسیار مهم است، گفت: میوه‌های تازه و خشک، آجیل و مغزهای کم‌نمک، ساندویچ خانگی با نان سبوس‌دار، شیر و لبنیات و ذرت خانگی جایگزین مناسبی برای خوراکی‌های ناسالم مثل پفک، چیپس، نوشابه، بیسکوئیت کرم دار، ویفر و کیک‌های صنعتی است.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه ادامه داد: برای تهیه ساندویچ، والدین از نان‌های سبوس‌دار، مواد پرپروتئین همچون تخم‌مرغ، پنیر، کوکو یا کتلت خانگی کم روغن، همراه با سبزیجات تازه مثل گوجه، خیار یا کاهو استفاده کنند.

وی مضرات غذاهای پرچرب و فرآوری شده را یادآور شد و درباره استفاده از این غذاهای مثل سوسیس، کالباس و سس‌های چرب نیز هشدار داد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه بهترین نوشیدنی، آب، شیر ساده و دوغ کم‌نمک است، ادامه داد: پرهیز از نوشابه، آب‌میوه‌های صنعتی و نوشیدنی‌های انرژی‌ زا به ویژه برای کودکان ضرورت دارد.

اسلامیان با بیان اینکه بوفه مدرسه نقش مهمی در فرهنگ غذایی دانش‌آموزان دارد، گفت: عرضه فست‌فود، نوشابه و تنقلات پرنمک باید در بوفه مدارس ممنوع شود و میوه‌های شسته شده، ساندویچ‌های سالم و آجیل‌ها باید در دسترس باشد.

وی، نظارت مستمر بر بهداشت مواد غذایی در بوفه مدارس را مورد تاکید قرار داد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نقش خانواده‌ها در تغذیه سالم اشاره کرد و افزود: والدین می‌توانند با رعایت برخی نکات مثل تهیه غذای خانگی به جای غذاهای آماده، استفاده از میوه و سبزی در برنامه روزانه، محدود کردن مصرف قند و نمک و تشویق به فعالیت بدنی منظم، الگوی خوبی برای عادات غذایی سالم باشند.

اسلامیان همچنین به چالش‌های تغذیه دانش‌آموزان اشاره کرد و ادامه داد: بر اساس آمار حدود ۲۰ درصد دانش‌آموزان با چاقی یا اضافه وزن روبه رو هستند و تقریباً کمبود آهن و ویتامین D موضوعی شایع در بین دانش‌آموزان است که دلیل اصلی آن عادت‌های ناسالم و مصرف زیاد فست‌فود و تنقلات صنعتی است.

به گفته این کارشناس، تغذیه مناسب در دوران تحصیل، سرمایه‌گذاری برای آینده کودک است، بنابراین با آموزش، نظارت و همکاری بین خانواده‌ها و مدارس می‌توان فرهنگ غذایی سالم را نهادینه کرد.

وی اضافه کرد: عادت‌های غذایی دوران کودکی، پایه‌ای برای سلامت در بزرگسالی است.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه ذائقه آموختنی است، اضافه کرد: به جای تمرکز بر ممنوعیت‌ها، گزینه‌های سالم و جذاب را به کودکان معرفی و با مشارکت آنان، تغذیه سالم را به یک عادت لذت‌بخش تبدیل کنیم.

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *