تشریح جزییات عملیات اربعین در شهرداری تهران/ آغاز عملیات و اعزام ۴۰۰۰ نیرو از جمعه

فهرست مطالب

رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران گفت که از سوم شهریورماه تا ۲ روز بعد از مراسم اربعین حسینی حدود ۴۰۰۰ نفر از کارکنان شهرداری عملیات بزرگ شهرداری را انجام خواهند داد.

به گزارش آرونو ، محمدامین توکلی‌زاده ظهر امروز در نشست خبری که پیرامون برگزاری مراسم اربعین برگزار شد با بیان این‌که امسال ستاد اربعین حسینی برعهده معاونت فرهنگی و اجتماعی گذاشته شده است، گفت: طبق تأکیدات شهردار تهران کمیته‌هایی تشکیل شد که مدیریت هر کمیته به مناطق، سازمان‌ها و غیره گذاشته شده؛ اما دقت داشته باشید که ستاد اصلی اربعین در وزارت کشور تشکیل شده و ما براساس وظایفی که به ما محول شده است اقداماتی را انجام خواهیم داد.

وی با بیان این‌که برآورد ما این است که چهار میلیون زائر اربعین حسینی از مرزهای مختلف کشور وارد عراق شوند، اظهار کرد: در سال گذشته به تدبیر شهردار تهران، دبیرخانه دائمی ستاد اربعین در معاونت فرهنگی شهرداری تهران تشکیل شد ؛چرا که اربعین یک حماسه بزرگ چند میلیونی است و باید در طول سال اقدامات آن انجام شود.

رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران با بیان این‌که از روز جمعه سوم شهریورماه عملیات اربعین حسینی و آیین بدرقه خادمان حسینی آغاز خواهد شد، تصریح کرد: تا دو روز بعد از مراسم اربعین، شهرداری به ارائه خدمات در این حوزه اقدام خواهد کرد.

توکلی‌زاده با بیان این‌که امسال اقدامات داوطلبانه، کار خیر و مشارکت عمومی را در دستور کار قرار دادیم اظهار کرد: از سال گذشته تلاش کردیم تمام مجموعه‌ها و قرارگاه‌های خودمان را حول محور مردم و فعالیت هیات‌ها متمرکز کنیم چرا که کار اصلی را مردم انجام می‌دهند و ما در اموری که مردم توانایی انجام آن را ندارند همچون موضوع خدمات شهری و حمل و نقل پشتیبان آنها هستیم اما اربعین یک کار مردمی است که خود مردم پیشران آن هستند.

وی با بیان این‌که در عراق ۴۰ هزار موکب مردمی ایجاد می‌شود که این اتفاق بی‌بدیلی است، تصریح کرد: بر همین اساس ما هم از همان ابتدا تاکید داشتیم که مردم و هیات‌ها پیشران باشند و شهرداری نقش پشتیبان ایفا کند.

رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران با بیان این‌که تمام موکب‌های شهرداری تحت عنوان محبان‌الرضا فعالیت خود را انجام خواهند داد، تصریح کرد: امسال ستاد اربعین شعار با مفهوم «حیاتنا الحسین» را برای اربعین در نظر گرفته است که دایره بزرگی از مفاهیم پیرامون امام حسین (ع) را در بر بگیرد و ما هم در این راستا پویش، اقلام فرهنگی و سرودهایمان را مدنظر قرار داریم. اما دقت داشته باشید که ما جزئی از سیل عظیم عاشقان حسینی هستیم و پویش‌های مختلفی از سراسر دنیا ایجاد شده است به گونه‌ای که یک جبهه فرهنگی بین ملت عراق و ملیت‌های مختلف شکل گرفته و ما نیز جزئی از این جبهه فرهنگی هستیم.

وی با بیان این‌که شهرداری تهران هم در داخل مرز ایران و هم در داخل کشور عراق به خدمت‌رسانی به مردم می‌پردازد اظهار کرد: براین اساس در مرز شلمچه که زائران کشورهای دیگر نیز باید از آن عبور کنند شهرداری منطقه یک مستقر است که از سال‌های قبل زمینی در اختیار آن قرار داده بودند که حالا این زمین با سازه‌های ثابت برای خدمت‌رسانی به زائران آماده شده است و همچنین در مرز چزابه منطقه سه و در مرز مهران نیز مناطق پنج و ۱۱ مستقر هستند که البته شهرداری منطقه ۲ قرار شده است که در آن سوی مرز مستقر شود تا به ارائه خدمات به زائران بپردازد و در سایر مرزها و همچنین داخل شهر کربلا، نجف و در مسیر راهپیمایی نیز شهرداری‌های دیگر مستقر شده‌اند.

رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران با بیان این‌که در حوزه خدمات شهری، شهرداری تهران در کنار سایر شهرداری‌ها وظیفه تأمین و تجهیزات و اقلام و نیروی انسانی را برعهده دارد، اضافه کرد: براساس سنوات گذشته ثبت‌نام از افراد داوطلب انجام شده و این افراد بعد از پایش سلامت جسمانی برای ارائه خدمات به کشور عراق اعزام می‌شوند و در حوزه متوفیان نیز امسال سازمان بهشت زهرا (س) اقداماتی را برای انتقال متوفیان احتمالی پیاده‌روی اربعین انجام داده است به گونه‌ای که با همکاری سایر شهرداری‌ها مجموعا ۲۰ آمبولانس برای انتقال متوفیان احتمالی در نظر گرفته شده‌ است.

توکلی‌زاده با بیان این‌که شهرداری تهران در کنار شهرداری کربلا و بنا به تقسیم کاری که انجام شده است وظیفه نظافت را برعهده دارد، اظهار کرد: در حوزه ترابری در داخل خاک کشور عراق شهرداری تهران وظایفی را دارد که تاکنون ۲۰۰ دستگاه اتوبوس به مرزها اعزام کرده است اما قرار نیست همه اتوبوس‌ها از شهر تهران تامین شوند و سایر کلانشهرها همچون قم، کرج و غیره نیز در این پیاده‌روی حضور دارند.

وی با بیان این‌که امسال تولیدات اقلام فرهنگی بر اساس مخاطب نوجوان پیش‌بینی شده است، گفت: پیش‌بینی‌های لازم برای پوشش مراسم جاماندگان اربعین نیز انجام شده است و سازمان فرهنگی و هنری مسئولیت برنامه ‌ریزی آن را برعهده دارد ولی آن چیزی که مسلم است این است که حدود دومیلیون نفر در آیین جاماندگان اربعین شرکت می‌کنند و اتفاقات خوبی در خصوص برنامه ‌ریزی این مراسم صورت گرفته است.

معاون شهردار تهران همچنین در خصوص ارائه خدمات توسط شهرداری تهران در مرز تمرچین و باشماق گفت: وزارت کشور مسئولیتی به ما در این حوزه نداده است.

رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران در خصوص گرمای هوا و تمهیدات شهرداری تهران برای این مهم نیز تصریح کرد: ما به تمام موکب‌های خود اعلام کردیم که باید آب یخ، یخ‌ساز، مه‌پاش و سایبان داشته باشند و اولویت اول ما رساندن آب خنک به زائران است؛ اما دقت داشته باشید که پیش‌بینی می‌شود که تا ۱۷ سال اربعین در فصل گرما خواهد بود به همین دلیل به زائران توصیه می‌شود که پیاده‌روی خود را به هنگام شب و خنکی هوا منتقل کنند و همچنین از زائرانی که آمادگی جسمانی مناسبی دارند درخواست می‌شود که در این راهپیمایی حاضر شده و به دیگران نیز کمک کنند.

وی در خصوص هزینه‌های اربعین حسینی نیز با بیان این‌که این موارد هزینه نیست بلکه سرمایه‌ گذاری است، اظهار کرد: اربعین نمایشگاه فضیلت‌های مردمی است و شورای شهر هم در راستای این مهم وظیفه بودجه‌ای برای ما در نظر گرفته و ما براساس آن هزینه خواهیم کرد.

توکلی‌زاده در خصوص وام ۹ میلیونی شهرداری تهران برای سفر کارمندانش به پیاده‌روی اربعین نیز گفت: این کار توسط اداره کل رفاه انجام می‌شود و شهرداری تهران برای موضوعات مختلف از جمله سفر پرسنل همواره وام‌هایی اختصاص می‌داده است و ما با افتخار در اختیار کارکنانمان این وام را قرار می‌دهیم.

رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران با بیان این‌که جریان‌های انحرافی برای اربعین شکل گرفته و رسانه‌های خارجی مراسم بزرگ اربعین را بایکوت کرده و یا با مگس‌صفتی تنها بر روی موارد کاستی‌های آن زوم می‌کنند، اضافه کرد: جای حاج نادر طالب‌زاده و سایر مستندسازها خالی است و ما نیز تاکید داریم که تولید محتوا به صورت مشترک انجام گیرد.

وی اضافه کرد: عملیات بزرگ اربعین از سوم شهریورماه با بدرقه خادمان حسینی آغاز می‌شود و ۴۰۰۰ نفر از مجموعه کلانشهرها و شهرداری تهران در این عملیات شرکت خواهند کرد.

همچنین زیبایی‌نژاد مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران هم در این نشست با بیان این‌که رویکرد اصلی ما نوجوانان هستند، تصریح کرد: برنامه بدرقه خادمان حسینی روز سوم شهریورماه از ساعت ۱۹ در میدان آزادی انجام می‌شود و از ۴ تا ۱۵ شهریورماه در چهار مرز خسروی، مهران، چزابه و شلمچه مراسم بدرقه زائران را داریم و بعد از آن نیز مراسم استقبال از زائران را برگزار خواهیم کرد.

وی با بیان این‌که ۲۰ گروه سرود ساماندهی شده‌اند که سرود حبیبی شکرا را در مسیر نجف تا کربلا و در شهرهای نجف و کربلا بخوانند اظهار کرد: حدود ۲۰۰ نفر در این گروه‌های سرود فعال هستند و سرود تولید شده به فارسی و عربی قرائت خواهد شد و با مجموعه‌های تاثیرگذار عراقی نیز در این خصوص هماهنگی لارم انجام شده است.

مهدی صیفی رئیس شورای عالی قرآن شهرداری تهران نیز اظهار کرد: طرح جناب «بریربن‌ خضیر همدانی» با توجه به هتک حرمت‌ها به قرآن برگزار خواهد شد و آیات عاشورایی در موسم اربعین اکران می‌شود و بعد از آن نیز مسابقه‌ای در این خصوص برگزار می‌شود و امسال رویکرد از سوی ما حول نوجوانان است.

انتهای پیام

مرتبط نوشته ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *