بایدها و نبایدهای مصرف شربت در فصل تابستان

فهرست مطالب

به گزارش خبرگزاری مجله آرونو، استفاده از شربت‌های صنعتی می‌تواند عوارض و مشکلات متعددی به همراه داشته باشد. شربت‌های صنعتی معمولاً حاوی قندهای اضافه و کالری بالایی هستند که می‌توانند به افزایش وزن و چاقی منجر شوند.

مصرف بالای شربت‌های قندی می‌تواند باعث افزایش ناگهانی قند خون و در طولانی‌مدت به دیابت نوع ۲ منجر شود.

مصرف زیاد قند و شربت‌های صنعتی می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد، همچنین برخی از شربت‌های صنعتی حاوی مواد افزودنی و نگهدارنده‌هایی هستند که می‌توانند باعث مشکلات گوارشی مانند نفخ و اسهال شوند.

مصرف زیاد قند می‌تواند به کبد چرب و سایر مشکلات کبدی منجر شود، شربت‌های قندی پوسیدگی دندان و مشکلات دهانی را نیز ایجاد می‌کند.

برخی تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف زیاد قند می‌تواند با افزایش خطر ابتلاء به مشکلات روانی مرتبط باشد، به طور کلی، مصرف متعادل و محدود شربت‌های صنعتی و قندهای اضافه می‌تواند به حفظ سلامتی کمک کند.

بایدها و نبایدهای مصرف شربت در فصل تابستان

مصرف قند و شکر بیشتر از پنج درصد است

احمد اسماعیل زاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در گفت‌وگو با خبرنگار مجله آرونو، بابیان اینکه در فصل گرم سال افراد برای تأمین مایعات بدن از انواع شربت‌ها استفاده می‌کنند، اظهار کرد: شربت‌هایی که در بازار موجود است، با افزودن شکر و دیگر افزودنی‌ها تهیه می‌شود.

وی افزود: به دلیل وجود شکر و افزودنی به شربت‌های بازاری مصرف آن توصیه نمی‌شود و میزان قند باید کم‌تر از پنج درصد کل کالری‌های مورد نیاز باشد، با توجه به مصرف بالای قند و شکر بیشتر از پنج درصد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: به مردم توصیه می‌شود مصرف شربت‌ها را در فصل تابستان محدود و در صورت تمایل برای مصرف شربت آن را با عسل و لیمو شیرین و طعم‌دار کنند.

بایدها و نبایدهای مصرف شربت در فصل تابستان

ازیخ‌های غیر بهداشتی برای خنک کردن شربت استفاده نکنند

وی ادامه داد: برای خنک کردن شربت از یخ استفاده می‌شود، اگر آب مشکل بهداشتی داشته باشد، احتمال اینکه یخ آلوده باشد افزایش می‌یابد، بنابراین استفاده از یخ‌هایی که از آب غیر بهداشتی تهیه می‌شود و شرایط نگهداری مناسبی ندارد، اختلالات گوارشی را ایجاد می‌کند و پس از مصرف یخ فرد علائم سردرد، مشکلات گوارشی دارد.

اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: مصرف آب فراوان در فصل تابستان توصیه می‌شود و بهتر است مصرف شربت به حداقل برسد و برای مصرف از شربت خاکشیر بدون قند و شکر استفاده کنند و برای خنک کردن شربت از یخ‌هایی که از طرز تهیه و نگهداری آن اطمینان ندارند، استفاده شود.

باید بدانیم استفاده از شربت که حاوی قند و شکر و افزودنی‌های مختلف است، برای سلامتی مضر است، افراد می‌توانند شربت‌های سنتی مانند شربت خاکشیر که یکی از نوشیدنی‌های محبوب و سنتی در ایران است، به خاطر خواص مفیدش مصرف کنند، خاکشیر، دانه‌های گیاهی است که به عنوان یک ملین طبیعی و برای بهبود هضم غذا استفاده می‌شود.

شربت خاکشیر می‌تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کند و این شربت به عنوان یک خنک‌کننده طبیعی در فصل گرما شناخته می‌شود و می‌تواند به کاهش تب کمک کند، همچنین به دلیل خاصیت خنک‌کنندگی‌اش، عطش را تسکین می‌دهد و در روزهای گرم تابستان بسیار محبوب است.

مرتبط نوشته ها

فال حافظ

استخاره آنلاین با قرآن

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿۱﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿۲﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿۳﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾

سه مرتبه سوره اخلاص را بخوانید و دکمه بعدی را کلیک کنید.

تلویزیون شهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *